Uns cabells del papa Joan Pau II ocupen des d'ahir un lloc d'honor a la capella d'una residència d'ancians de la localitat alemanya de Laatzen, pròxima a Hannover. La relíquia és un regal del bisbat de Poznan al director de la residència, Adrian Grandt, com a agraïment per un concert benèfic que va organitzar a finals de 2015 a favor d'un hospici d'aquesta ciutat polonesa, segons va informar ahir el diari local Leine Nachrichten.

El recipient en or que conté els cabells i porta la inscripció «Ex Capillis Sancti Joannis Pauli II Papae» («De la cabellera del Sant Pare Joan Pau II») quedarà exposat a la paret lateral de la capella, en una fornícula protegida amb un vidre blindat que porta l'escut del Papa. «Tothom pot admirar la relíquia a la nostra capella», cita el diari al director de la residència, que com Joan Pau II, va créixer a Polònia.

L'Església catòlica a Hannover va informar que en primer lloc es va certificar que efectivament es tractava d'una relíquia del papa Joan Pau II (1920-2005). «És cent per cent segur. Això és una cosa que es pot dir de les relíquies dels sants més recents», va dir en declaracions al rotatiu el capellà local Thomas Berkefeld.