L'actriu i directora de cinema Jodie Foster va presentar ahir a Madrid la seva última pel·lícula, Money Monster, un thriller «vibrant i divertit que, alhora, et fa pensar», tal com va explicar en una entrevista. «Sí, és clar que les pel·lícules poden canviar les nostres vides i ajudar-nos a viure conforme a les expectatives i les idees que tenim, és moltes vegades una inspiració, un estímul, per provocar canvis sociològics», va afirmar la directora californiana. I aquest «és a més el missatge d'aquesta pel·lícula», va afegir l'estrella, que va visitar Madrid amb motiu de l'estrena, demà divendres, de la cinta protagonitzada per Julia Roberts, George Clooney i Jack O'Connell.

Foster, que va començar la seva carrera amb només tres anys en convertir-se en la imatge de Copertone que va donar la volta al món, és conscient que hi ha pel·lícules que han canviat la seva vida: «Fa cinquanta anys que estic en això i puc assegurar que, per a mi, aquesta és la forma més preciosa d'expressar-me tant intel·lectualment, com emocionalment o físicament».

Money Monster és, alhora, el títol de la pel·lícula i del programa de televisió que dirigeix ??Patty Fenn (Roberts) i presenta Lee Gates (Clooney), un xou on s'analitzen les finances i s'aconsella els espectadors sobre inversions, entre altres coses. I un d'ells, que ho ha perdut tot per fer-los cas, va al programa armat per trobar respostes. Narrada en temps real i amb l'esquema d'una nina russa, amb un plató de televisió recreat dins d'un decorat on es roda el programa, la pel·lícula es va filmar dues vegades, una des de la perspectiva de les càmeres de televisió i una altra amb les de cinema.

Contra l'homofòbia

L'actriu guanyadora de dos premis Oscar va comentar, en l'acte de presentació del seu film, que confia que la societat evolucioni «a millor i no a pitjor», després de ser preguntada per l'increment d'agressions homòfobes que s'han registrat a Madrid en els últims mesos, i que la cineasta coneixia.

«La injustícia és present a tot arreu, a tot el món, no només a Madrid, però estem evolucionant i espero que la situació vagi a millor, no a pitjor», va dir la californiana, casada des de l'abril de 2014 amb la fotògrafa i actriu Alexandra Hedison, exparella de la també actriu i presentadora Ellen DeGeneres. Foster va precisar, tot i això, que ella no és «portaveu de res», sinó que només fa pel·lícules.