La banda Manel va complir ahir les expectatives en la presentació oficial del seu quart àlbum, Jo compleixo, a l'Auditori de l'Ateneu de Banyoles, on el grup de Guillem Gisbert va desgranar les cançons gravades a Nova York amb el productor Jake Aron, que ha donat un so molt més elèctric a uns músics que van tenir l'ukelele de referent.

Enmig d'una forta expectació, Manel ha arrencat aquest divendres a Banyoles la gira de preestrena del seu quart treball, 'Jo competeixo', que torna a ocupar el número u dels discos més venuts de l'Estat. El quartet barceloní ha interpretat els nous temes i alguns dels èxits que els ha catapultat a la fama, com 'Ai, Dolors' i 'Benvolgut'. Un repertori que ha fet vibrar les 400 persones que han omplert l'Ateneu de la capital del Pla de l'Estany, després d'un canvi d'ubicació per l'amenaça de pluja. El recital ha servit per promocionar amb un toc festiu la presentació del cartell de la 13a edició del festival (a)phònica, que entre el 24 i el 26 de juny programarà artistes com Maria del Mar Bonet, Maika Makovski, Micah P. Hinson, Mayte Martín, Sanjosex i Oques Grasses.

El tema 'Les cosines' ha donat el tret de sortida al concert de presentació del nou àlbum de Manel, que ha volgut seduir el públic banyolí amb sons guitarrers i ritmes més contundents que de costum. Ho han fet amb una posada en escena senzilla, només acompanyada de jocs de llums de color sobre l'escenari.

L'exitós quartet ha desgranat els onze temes del seu quart disc de treball, enregistrat als Estats Units, i impregnat de tocs electrònics. El públic ha arrencat tímid però de mica en mica s'ha animat a taral·lejar les lletres de les noves cançons, i ha vibrat especialment amb els 'hits' de la banda, de discos anteriors.

Prop de 400 persones han omplert l'Auditori de l'Ateneu de la capital del Pla de l'Estany, la majoria, dempeus a la planta baixa, amb ganes de ballar. Les entrades van exhaurir-se en només 25 minuts el dia de la posada a la venda, el 18 de març. Inicialment, el recital havia de tenir lloc en un indret emblemàtic de la població: el Claustre del Monestir de Sant Esteve de Banyoles, declarat Bé Cultural d´Interès Nacional, però la climatologia ha obligat l'organització a canviar la ubicació a darrera hora.

El cantant del grup, Guillem Gisbert, ha recalcat que aquest és el primer recital oficial de la nova gira, després que la setmana passada protagonitzessin un "assaig amb públic" a la sala Salamandra de l'Hospitalet. "Allò era un assaig. Si ara ens equivoquem, ja no tenim excusa", ha dit a to de broma.

Els de Barcelona també recalaran a Valls, Tàrrega i Inca en el marc de la mini gira de preestrena de l'àlbum. I l'arrencada oficial serà el 4 de juny al Primavera Sound. Des d'aleshores, portaran 'Jo competeixo' a tots els racons de la geografia catalana, amb parades en festivals tan dispars com el Vida, el Canet Rock o el Grec. Hi haurà àmplia presència de la banda aquest estiu a les comarques gironines: la Porta Ferrada, Cap Roig, Sons del Món i Concerts al Fòrum Romà d'Empúries seran testimonis de la seva música.

Amb el concert d'aquest divendres, Manel ha donat suport d'una manera festiva al llançament del cartell de la 13a edició del Festival de la Veu de Banyoles, (a)phònica, que el cap de setmana del 24, 25 i 26 de juny omplirà la capital del Pla de l'Estany de propostes musicals emergents i d'altres consolidades com Mayte Martín, Maria del Mar Bonet, Maika Makovski i Micah P. Hinson. A més, es programaran una quarantena d'activitats complementàries, la majoria gratuïtes.