El xef francès Alain Passard, que el 2001 va eliminar la carn del seu menú per concentrar-se en les verdures, va rebre ahir el premi The Diners Club per la seva carrera que entrega la revista britànica Restaurant, que elabora anualment la llista dels millors restaurants del món. A la seva pàgina web The World 's 50 Best Restaurants (Els 50 millors restaurants del món), anuncia el reconeixement a Passard, de qui destaca que és un cuiner que «respecta la naturalesa profundament i humilment». Tot i ser «discret» i no promocionar-se als mitjans de comunicació, el xef de 59 anys, el restaurant de l'Arpège de París té tres estrelles Michelin des de fa dues dècades, «ha inspirat tota una generació» de col·legues, que veuen en les seves creacions «l'essència de la gran cuina», va assenyalar el portal.

Nascut a Bretanya, de pare músic i mare costurera, amb una àvia que era cuinera, Passard va començar a formar-se en els fogons amb 15 anys, i posteriorment va col·laborar amb Alain Senderens, a qui va substituir el 1986 al capdavant del local que avui és l'Arpège. Després del cas de les vaques boges, quan es va produir una crisi alimentària per carn de boví contaminada, va decidir eliminar la carn del seu menú, que posteriorment va centrar en innovadores creacions vegetarianes amb una mica de marisc.

«De ser un acompanyament, les verdures van passar a ser el plat principal», s'explica a la web, on es recorda que Passard conrea a més en diverses hortes prop de París els productes que després serveix al seu restaurant.