L'assemblea general de l'Església d'Escòcia va votar ahir a favor de permetre que els seus pastors puguin estar casats en matrimonis homosexuals i seguir exercint dins d'aquesta institució. La històrica votació, celebrada a Edimburg en la jornada inaugural d'aquesta trobada, possibilita que els pastors estiguin casats amb persones del seu mateix sexe, encara que no se'ls permet celebrar casaments homosexuals dins de l'església.

El resultat de la votació -amb 339 vots a favor davant de 215 en contra- segueix a un any de deliberacions sobre un assumpte que ha generat divisions. L'any passat, l'Assemblea va donar llum verd a que els pastors homosexuals d'aquesta institució formessin unions civils.

L'Església Nacional Escocesa -coneguda com The Kirk- adopta una postura per la qual manté un punt de vista tradicional sobre el matrimoni entre home i dona, però autoritza les congregacions individuals a decidir per si mateixes si volen nomenar un pastor o un degà homosexual, que es trobi casat en un matrimoni o unió civil gai.