Inclouen l'hominoïdeu català en la llista de les deu espècies més rellevants de l'any passat

24.05.2016 | 06:55

La nova espècie d'hominoïdeu Pliobates cataloniae, descrita per investigadors de l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont, ha estat inclosa a la llista de les deu espècies més rellevants per la universitat estatal de Nova York (Estats Units), de les més de 18.000 que es van detallar el 2015 arreu del món. El College of Environmental Science and Foresty de la Universitat Estatal de Nova York publica cada any aquesta llista, que aquest any inclou, a més de l'hominoïdeu, una nova espècie d'humà Homo naledi, una tortuga gegant de Galápagos i una planta carnívora del Brasil, entre d'altres.
L'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont va informar ahir en un comunicat que la llista l'elabora cada any un comitè de taxònoms (classificació dels éssers vius), i la relació inclou tant espècies actuals com extintes. L'objectiu del rànquing és cridar l'atenció sobre les noves espècies i la pèrdua de biodiversitat que s'ha produït en els últims 50 anys.
Pliobates cataloniae, el nou hominoïdeu del Vallès-Penedès i al qual s'ha batejat amb el nom de «Laia», va ser descrit per un equip d'investigadors encapçalat pel paleontòleg David M. Alba a partir d'un esquelet trobat a l'abocador de Can Mata, situat a la localitat dels Hostalets de Pierola (Anoia). Les restes corresponien a una femella adulta que pesava uns 4 o 5 quilos, s'alimentava de fruits tous i saltava pels arbres penjant-se a vegades de les branques, fa uns 11,8 milions d'anys.
D'altres espècies incloses a la llista són una planta carnívora endèmica del Brasil, que constitueix la primera nova espècie descrita gràcies a unes fotografies penjades al Facebook i que viu a uns 1.500 metres d'altura en una muntanya, així com una tortuga gegant de Galápagos que, amb uns 250 individus, habita a l'Illa de Santa Cruz de Tenerife.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema