La conscienciació social sobre la pèrdua de biodiversitat o la contaminació «augmenten amb l'ús de xarxes socials en establir vincles entre individus amb interessos similars», va afirmar dimecres al vespre als periodistes la primatòloga Jane Goodall, durant la seva visita a Madrid, poc abans del seu pas per Girona.

L'auge de les últimes tecnologies a través de xarxes socials i aplicacions mòbils «faciliten la transmissió de coneixements científics i ambientals» perquè la societat «pugui prendre decisions que afectaran a les properes generacions», va assegurar la científica, que avui a les 7 de la tarda pronunciarà al Palau de Congressos de Girona la conferència El que vaig aprendre dels ximpanzès, en un acte de la Càtedra Ferrater Mora de Pensament Contemporani de la UdG. La conferència es podrà seguir en directe al web del Diari de Girona.

Les imatges difoses a les xarxes socials «provoquen una reflexió general», per la qual cosa l'activista en defensa de la naturalesa i ximpanzès proposa conèixer les alternatives en el consum alimentós o la vestimenta per aconseguir «un futur més sostenible».

A més, Goodall va defensar la possibilitat d'establir una relació equilibrada entre humans i la resta de les espècies així com aconseguir una harmonia natural «si la societat aconsegueix canviar el seu estil de vida».

En el cas espanyol, la conservacionista recorda tradicions que inclouen animals, com en el cas dels toros, per la qual cosa defensa que actualment existeix una major conscienciació i interès per les pràctiques que «puguin generar maltracte animal». Per revertir «l'actual destrucció de l'entorn», Goodall advoca per actuar amb més motivació i esperança col·lectiva per aconseguir «una nova era més humanitzada».