El papa Francesc va agrair dijous, en la missa de Corpus Christi, als cristians que «s'hagin desviscut per defensar la dignitat de tothom, especialment dels més pobres, marginats i discriminats». Als peus de la basílica romana de Sant Joan de Letran, el pontífex va parlar dels sants i les santes -famosos o anònims- que s'han deixat partir a si mateixos, a les seves pròpies vides, per alimentar els seus germans». A més, va destacar la tasca que fan els pares a l'educar els seus fills. «Quantes mares, quans pares, juntament amb el pa de cada dia, tallat a la taula de casa, es parteixen el pit per criar els seus fills i criar-los bé», va indicar.

El pontífex va apuntar que aquests actes es poden realitzar gràcies a la força que troben els cristians, precisament, en l'eucaristia, «en el poder del senyor ressuscitat». El papa es va referir al miracle de la multiplicació dels pans i els peixos per explicar que «s'ha de passar sempre a través d'aquests dos petits gestos: oferir els pocs pans i peixos que tenim, rebre de les mans de Jesús el pa partit i distribuir-lo entre tots».

La festivitat de Corpus Christi, que aquest cap de setmana també se celebra a la diòcesi de Girona, va ser instituïda pel papa Urbà IV l'any 1264, després de l'anomenat «miracle de Bolsena». El 1263, el sacerdot bohemi Pere de Praga es dirigia a Roma quan es va aturar a la localitat de Bolsena per oficiar missa, però el capellà dubtava de la presència real de Jesús a l'eucaristia i va demanar a Déu una «senyal». Segons la tradició catòlica, unes gotes de sang van brollar de forma imprevista de l'hòstia consagrada i van caure sobre la tela que cobria l'altar. La relíquia es guarda a la catedral de Orvieto, al centre d'Itàlia.