A partir d'ara, el mes de maig a Girona s'obrirà amb flors i es tancarà amb un Festivalot, temps de nens i famílies, per colonitzar el Barri Vell amb cotxets, globus i música, molta música, per a totes les edats. La segona edició de la proposta impulsada per Els Amics de les Arts a través de la productora que tenen en comú va arrencar amb èxit aquest dissabte, amb el Teatre Municipal ple en els concerts de Dàmaris Gelabert i Sanjosex amb el cor Geriona infantil; però també un gran ambient al nou escenari de la plaça del Pallol, al que s'ha instal·lat a la Rambla, per on hi van començar a passar nens de diverses escoles de música, i també en les propostes de l'Auditori de La Mercè (Bitels per a nadons) o en les activitats paral·leles com l'itinerari musical GRpop.

Costava passejar pel Barri Vell de Girona i no creuar-se amb cap tret identificatiu del Festivalot. Fos un nen amb un globus o un pare amb la bossa groga que en aquesta edició entreguen als espectadors dels concerts de pagament. A La Mercè, les tres sessions programades de Bitels per a nadons tenien l'aforament esgotat des de feia dies, mentre que tampoc hi havia localitats per a la primera proposta que va passar per l'escenari del Teatre Municipal, el fenòmen Dàmaris Gelabert que, com era de preveure, va arrasar entre els nens més petits. Bon dia, Els dies de la setmana o l'Abecedari van ser algunes de les cançons que es van poder escoltar durant l'hora i quart d'actuació.

A l'hora del vermut l'ambient era a la plaça del Pallol, on s'ha instal·lat l'escenari de les actuacions gratuïtes, que en l'edició passada era a la plaça de la Independència. El concert de Les Anxovetes va servir per amenitzar una matinal que ja havia aconseguit mobiltizar milers de persones. Si l'any passat van ser 6.000 els espectadors que van passar pel Festivalot, veient com va arrencar ahir aquesta edició és probable que s'aconsegueixin els 10.000 que s'havien proposat els organitzadors.

A la tarda, un altre dels concerts estrella va ser el de Sanjosex amb el cor Geriona infantil. Pura delícia. Durant una hora, el músic de la Bisbal va fer un repàs d'alguns dels seus temes més populars i, en la segona part, va estar acompanyat pel cor infantil, donant un llustre inigualable a temes com 'Temps i rellotge', 'Et menjaria a petons', 'Polvorons amb mel'. Ell s'ho perd, qui es pensi que un festival per a mainada està renyit amb la qualitat. A continuació Joan Colomo, Àngel Daban i Xarim Aresté van amenitzar la tarda, entre d'altres, a l'escenari del Pallol.

El Festivalot continua avui amb el doble concert de Joan Miquel Oliver Hits interestel·lars, i la proposta Setze Cordes, avalada per l'Auditori de Barcelona com a propostes principals. També hi hauran diverses actuacions gratuïtes a l'escenari del Pallol.