Un equip de cineastes russos grava aquests dies escenes d'un 'thriller' independent a l'entorn de la Pedralta, la pedra basculant més gran d'Europa, que es troba entre els termes municipals de Sant Feliu de Guíxols i Santa Cristina d'Aro, al Baix Empordà. Aquest espai natural inspira el film, que es titularà Pedralta. Està rodat íntegrament en català i protagonitzat pels actors Núria Florensa, Yvana Miño, Toni Lluís Reyes i Frank Capdet . També hi apareixeran, en papers petits o com a figurants, una quinzena de veïns de Sant Feliu de Guíxols. Poblacions costaneres com Sant Pol de Mar i indrets de l'interior de la demarcació gironina, com Setcases, són altres dels platós oberts triats. La pel·lícula, de baix pressupost, veurà la llum al llarg del 2017 i es distribuirà arreu d'Europa i l'Àsia.

El director cinematogràfic rus Aleksandr Manzúrov, resident a la Costa Brava, va meravellar-se de l'entorn natural de la Pedralta i va decidir-se a gravar-hi el seu nou projecte, a camí entre la ciència-ficció i el 'thriller' amb un rerefons filosòfic. Des de fa setmanes, aquest autor de sèries televisives russes, i el seu equip roden vàries escenes de 'Pedralta' a Sant Feliu de Guíxols i Santa Cristina d'Aro."

'Pedralta' és una història mística que tracta sobre el més enllà. És un lloc emblemàtic que molta gent d'aquí i de Barcelona desconeix i, en realitat, és un indret pràcticament únic a Europa ", explica en Boris Yadlovskiy, productor del film. Equip rus-catalàUn total de 18 professionals tècnics russos treballa colze a colze amb l'equip artístic local en l'elaboració de la cinta, que està rodada íntegrament en català. Llengua en què serà projectada als festivals on es donarà a conèixer a partir del gener del 2017. El film es distribuirà comercialment a l'Estat espanyol i altres països europeus, i també a l'Àsia, un cop doblada a l'anglès.

A més dels actors Núria Florensa, Yvana Miño, Toni Lluís Reyes i Frank Capdet, a la pel·lícula hi apareixeran quinze integrants de l'agrupació teatral Benet Escriba de Sant Feliu de Guíxols, així com figurants veïns del municipi baixempordanès.La Costa Brava, un plató obert "espectacular"A més de les escenes a la Pedralta, n'hi haurà en alta mar i subaquàtiques a Sant Feliu de Guíxols i al centre del municipi. Altres pobles costaners com Castell-Platja d'Aro, Sant Pol de Mar i Santa Cristina d'Aro també apareixeran a la cinta, que no s'oblida de l'interior: Setcases i Vallter tindran la seva part de protagonisme."Girona és un plató obert espectacular. Hem dedicat molt de temps a buscar les millors localitzacions arreu de Catalunya i aquest, sens dubte, era el millor espai. Cuidarem molt la fotografia per promocionar els pobles de la Costa Brava", promet Yadlovskiy, al temps que agraeix les "facilitats" amb què s'estan trobant per a la filmació, amb la complicitat dels equips consistorials.

Promoció turística gràcies al cinema

En aquesta línia, l'alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas, s'ha mostrat convençut que el rodatge de 'Pedralta' i altres films són "una oportunitat" per promocionar turísticament la localitat. Per això, des de les regidories de Turisme i Promoció Econòmica treballen en l'elaboració d'un 'book' amb emplaçaments singulars que volen remetre a productores cinematogràfiques locals i internacionals.Motas ha reivindicat el potencial cultural de la zona i ha recordat que ja als anys 60 Ava Gardner i Orson Welles van contribuir a donar fama mundial a la Costa Brava, gràcies al rodatge que van protagonitzar a Tossa de Mar i voltants.