Quan Adolf Hitler tenia tres anys, la seva mare va donar a llum un nen amb hidrocefàlia que va morir als sis dies, una dada de la biografia del dictador nazi desconeguda fins ara i que pot fer canviar les teories sobre la seva personalitat, segons va informar l'historiador responsable de la recerca.

Als tres anys d'edat, Adolf Hitler «va viure com la seva mare (Klara Hitler) va quedar embarassada i com va donar a llum un nen que no va morir d'una de les esteses malalties infantils sinó d'hidrocefàlia», va relatar Florian Kotanko, historiador de la localitat austríaca de Braunau am Inn, on el 1989 va néixer el que anava a convertir-se 44 anys més tard en dictador alemany.

Segons Kotanko, aquesta vivència de Hitler, desconeguda fins ara pels historiadors, no s'ha tingut en compte en les anàlisis i les descripcions de la seva personalitat escrits fins ara. «Sóc historiador i no psicòleg infantil, no sé si això va tenir una influència, encara que sigui en el subconscient, en les seves mesures polítiques. Però sí que la seva biografia s'ha escrit partint de suposicions falses», va assenyalar Kotanko.

L'historiador fins i tot es va referir a la possible influència d'aquesta experiència en la doctrina nazi que els discapacitats havien de ser eliminats amb l'objectiu de millorar i purificar la raça.

L'historiador va explicar que el naixement i la mort d'aquest germà es documenta en partides de naixement i defunció trobades en l'arxiu de la casa parroquial del poble i en exemplars de l'antic diari local, que ja no existeix.

Fins ara, la seva biografia situava a Hitler com el quart de sis germans. Els dos germans majors, un nen i una nena, van morir abans que Hitler naixés el 20 d'abril de 1889. Després, hauria nascut un tercer, Otto.

No obstant això, els nous documents proven que Adolf va ser el tercer descendent de la família, abans que Otto vingués al món el 17 de juny de 1892 i morís sis dies després. En l'arxiu parroquial de Braunau, la causa de la mort del petit és assenyalada com a «hidrocefàlia».

En la seva recerca, Kotanko també va descobrir que la família Hitler va tenir una segona residència a Braunau, més enllà de la casa en la qual va néixer el dictador i l'ús de la qual és encara avui causa de polèmica en la república alpina.

L'historiador no descarta que puguin aparèixer més documents fins ara desconeguts sobre la vida de Hitler.