L'artista Prince va morir d'una sobredosi d'opiacis, va informar ahir el diari local Minneapolis Star Tribune, que cita una font amb coneixement de la recerca i dels resultats de l'autòpsia que se li va practicar el passat 22 d'abril.

Segons va informar en el seu moment el portal TMZ, Prince va ser hospitalitzat per una sobredosi de Percocet (un opiaci) sis dies abans de la seva mort.

El personal de l'artista va contactar amb Howard Kornfeld, un expert en tractament d'addiccions d'opiacis, un dia abans que el cèlebre músic morís, el 21 d'abril, als 57 anys.

Andrew Kornfeld hauria estat present en el domicili de Prince el dia de la defunció. El personal va trobar finalment Prince a l'ascensor, inconscient.

Andrew va ser la persona que va fer la trucada al 911 (servei telefònic d'urgències) descrivint una emergència mèdica a Paisley Park (la residència de Prince), segons un dels advocats del cas.

L'advocat va subratllar que l'actuació d'Andrew Kornfeld va ser adequada per a una emergència mèdica i va assegurar, a més, que les persones que sol·liciten ajuda a través del 911 tenen «immunitat» per aquest fet.

Andrew Kornfeld portava en aquells moments una petita quantitat del fàrmac buprenorfina, però el seu advocat va afirmar que no la va subministrar a Prince.

La Policia local del comtat de Carver va obrir una recerca criminal poc després de la mort de Prince.