El Papa apel·la a la solidaritat amb els avis i els marginats

En un missatge a internet alerta que a les ciutats és habitual la insolidaritat amb aquests col·lectius

06.06.2016 | 07:15

El papa Francesc va apel·lar a la solidaritat i a la cultura de la trobada perquè les societats modernes acullin «els ancians, marginats i les persones solitàries», en un videomissatge publicat en internet. «A les ciutats és freqüent l'abandó d'ancians i malalts. Podem ignorar-ho?», es va preguntar Jorge Bergoglio en la seva llengua materna, l'espanyol, en un nou vídeo.
«Les nostres ciutats haurien de caracteritzar-se sobretot per la solidaritat, que no consisteix únicament a donar al necessitat, sinó ser responsables els uns dels altres i generar una cultura de la trobada», va agregar.
En aquesta línia, Franciscesc va demanar als espectadors del vídeo ques'uneixin a la seva petició «perquè els ancians, marginats i les persones solitàries trobin fins i tot a les grans ciutats, oportunitats de trobada i solidaritat».
El Papa publica cada mes un vídeo sobre diversos assumptes que considera els principals reptes de la humanitat, una iniciativa que s'emmarca dins del Jubileu Extraordinari de la Misericòrdia, que conclou el novembre vinent. En els enregistraments, Bergoglio es dirigeix a la càmera i, en espanyol, explica la intenció que ha de guiar l'oració dels catòlics en relació a aquests problemes.
En anteriors ocasions, el papa ha reflexionat sobre assumptes com la protecció del medi ambient, la igualtat amb les dones, l'explotació laboral o el diàleg interreligioso per fomentar la pau.
Tots els enregistraments estan subtitulades en deu idiomes i presenten el Ppapa llançant el seu missatge però també imatges que acompanyen i il·lustren les seves paraules.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema