El festival Primavera Sound ha batut aquest any el seu propi rècord d'espectadors, amb una mica més de 200.000 assistents als 349 concerts que s'han celebrat al recinte principal Fòrum de Barcelona i als escenaris repartits per la ciutat, tant al carrer com a bars i clubs.

El codirector del Primavera, Pablo Soler, va precisar ahir que encara falta per comptabilitzar la quantitat de públic que acudirà avui diumenge als concerts del CCCB, però espera superar les 200.000 visites en total.

Les tres jornades celebrades al Fòrum, que ahir va tancar portes, han atret 55.000 persones cada dia; el concert gratuït de dimecres passat va reunir 21.000 espectadors; i les activitats a la ciutat s'han encarregat d'arrodonir la xifra.

Soler va explicar que el rècord s'explica per l'augment d'activitats gratuïtes a la ciutat i perquè, per primera vegada, han esgotat totes les localitats del Fòrum tots tres dies.

De fet, bona part dels abonaments es van vendre abans que es donés a conèixer el cartell, un fenomen que el codirector del festival, Alberto Guijarro, atribueix a "la fidelitat del públic".

Un públic majoritàriament estranger -52% del total- que ha assistit a un festival amb bandes principalment anglosaxones, encara que "cada any creix la presència de formacions espanyoles i d'altres països", segons Guijarro.

Amb 187.000 metres quadrats al Fòrum, mil periodistes acreditats i gairebé 12 milions d'euros de pressupost, les xifres que mou aquest festival són gegantines i creixen any rere any.

Un fet que ha generat problemes de mobilitat a la sortida del recinte principal, amb centenars de persones esperant a la parada buida de taxis, especialment dimecres, quan encara no havien entrat en funcionament el servei d'autobusos llançadora que han unit el Fòrum amb el centre de la ciutat de dijous a dissabte.

"Fa anys que demanem que obri el metro tota la nit, però si no ho ha aconseguit el Barça no crec que ho aconseguim nosaltres", va apuntar Guijarro, que no té previst augmentar l'aforament del festival.