Campanya per finançar la pel·lícula documental «La Pemba torna a Goli»

El film narra la peripècia que una xerpa de l'Himàlia, la Pemba, va iniciar fa nou anys per abandonar el deu Goli natal per anar a viure a Taradell en busca d'una vida millor

07.06.2016 | 07:21
Roger Lleixà (esquerra), Pemba i Josep Pérez.

La peripècia que una xerpa de l'Himàlia, la Pemba, va iniciar fa nou anys per abandonar el deu Goli natal per anar a viure a Taradell en busca d'una vida millor és l'argument del documental «La Pemba torna a Goli».

El projecte, cooproduït per TV3, va iniciar ahir una campanya per recollir 5.700 euros per a fer front a les despeses de viatge al Nepal per a gravar el 90% del film.

De moment, compta amb diversos suports com el de l'Ajuntament de Figueres –on ahir es va presentar el projecte– o el Cinclub Diòptria.

De fet, es tracta d'una producció 100% empordanesa sota la direcció del periodista Josep Pérez i la direcció de fotografia del que durant anys va ser fotògraf del setmanari «L'Empordà», Roger Lleixà.

El documental, que serà emès en un dels programes com «Sense ficció » o «El Documental» de la cadena catalana, farà el viatge de retrobament de la Pemba fins a aquesta població, a la falda de l'Everest.

Un dels últims reductes allunyats del progrés que es troba a quatre dies a peu des de la carretera més propera i que no disposa ni d'electricitat ni aigua.

I ho farà a través de la visió de deu personatges de gran trascendència a Goli: el mestre, el bruixot, el guia de muntanya, un monjo o una grangera, entre d'altres.

La pel·lícula vol mostrar la Pemba com un exemple de superació de tots aquells sense recursos que van arribar a Europa a la recerca d'un futur millor. També, però, busca trencar tòpics a l'entorn del poble xerpa i fer un retrat dels últims pobles que queden allunyats de la civilització.

La campanya Verkami estarà oberta fins al proper 15 de juliol a través de l'adreça http://www.verkami.com/projects/15015-pemba-vuelve-a-goli.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema