El jove compositor gironí Cisco Cruz ha escrit una obra de teatre musical amb el nom "El vol de l´àliga", que estànspirada en l´obra "Els bandits, de l´escriptor Friedrich von Schiller, un dels màxims representants del romanticisme literari alemany. L'obra es podrà veure a partir d´aquest dijous 9 de juny a l´Almeria Teatre de Barcelona

La composició combina els elements musicals més moderns amb l´essència del romanticisme. Amb direcció musical de Mateu Peramiquel i amb producció executiva de Jaume Lleixà - La Capsa de Música, l'obra busca captar l´atenció de l´espectador i endinsar-lo en la tràgica història ideada per F. Schiller.

{C}

D´argument netament romàntic, El vol de l´àliga gira a l´entorn de la família von Moor, on Franz, el fill petit de Maximilian von Moor (senyor de la casa), carregat d´ambició i d´ànsia de poder, aconsegueix privar el seu germà gran, Karl, de l´herència que legítimament li correspon, així com separar-lo de la seva promesa. En revenja, Karl decideix formar un grup de bandits comandat per ell que s´ocuparà de fer retornar la justícia al món, actuant sempre amb uns valors ferms i convençuts. Karl emprèn un viatge fins que decideix tornar a casa. Començaran, aleshores, un seguit d´accions que portaran els protagonistes a un final tràgic en què succeirà l´inesperat...

Segons explica el mateix autor Cisco Cruz, "sense cap mena de dubte, si tornéssim a començar tot el procés tornaria a triar aquesta obra. Amor i mort, romanticisme pur. Simpatitzant (es podria dir, o m'agradaria dir-me) d'aquest corrent, vaig decidir abordar el projecte que avui veieu a l'agost del 2015, encara que des de fa anys tenia el rum-rum dins meu de com podia ser compondre una obra musical sencera... Compondre la part final de l'espectacle tenint tot l´equip al costat per veure com es movia el que ja havia fet ha estat facilíssim, perquè sentia clarament com havia de sonar tot això al meu cap."

Fill de músics, Cisco Cruz realitza els seus estudis musicals de guitarra, piano, violoncel, cant i harmonia a Girona. Posteriorment es trasllada a Barcelona per fer la carrera professional a l´Institut del Teatre en l´especialitat d´interpretació musical. Ha completat la seva formació amb diversos cursos i tallers d´interpretació musical i col·laborant amb diferents grups de cambra, amb els quals s´inicia també en el camp de la composició musical. També és cofundador, compositor i líder del grup de música La Casita del Huerto des de l´any 2012.

Paral·lelament ha dut a terme una intensa activitat professional, tant en la vessant artística com en la pedagògica. Ha protagonitzat diverses produccions teatrals, destacant la seva participació en l´espectacle infantil "El bosc de la música", amb la companyia Wonderful Kids, i en el musical RENT de Jonathan Larson a l´Institut del Teatre, ambdós sota la direcció de Joan Maria Segura. El seu darrer treball teatral ha estat amb la companyia TeatreBrik, interpretant el paper d´Yvonne a la producció "Yvonne, Princesa de Borgonya", dirigida per Joan Gómez, estrenada al Festival Temporada Alta, la tardor de 2015 i programada posteriorment al Teatre Municipal de Girona, el febrer de 2016.

L´obra que es presenta a l´Almeria Teatre es representarà de nou durant la tardor de 2016 dins de la programació de temporada del mateix Teatre.