Sopa de Cabra impulsarà la gira d'aniversari 30 anys, 3 ciutats, que els portarà a oferir quatre concerts a Londres, Madrid i Barcelona.

Concretament, la banda iniciarà el seguit de concerts el 14 d'octubre a la sala The Clapham Grand de Londres i es completarà amb una actuació a la capital de l'Estat espanyol el 27 d'octubre a la Sala Joy Eslava, i amb dos concerts a Barcelona, el primer el 21 d'octubre a Razzmatazz, la sala en què el grup es van acomiadar fa quinze anys, i debutant a l'Auditori el 13 de novembre.

Sopa de Cabra homenatjarà el 14 d'octubre a The Clapham Grand de Londres l'impacte que van sentir de les velles bandes dels anys 60 i 70 amb grups com The Beatles, The Rolling Stones (del quals van extreure el nom), Led Zeppelin, The Who, Elvis Costello o The Police.

"Sovint havíem d'esperar que algú anés a Londres per aconseguir els discos que aquí no arribaven", han precisat. Ara, trenta anys després d'haver començar a fer bullir la sopa, actuaran a The Grand.

L'arribada a Barcelona va ajudar Sopa de Cabra a la professionalització del grup. "Primer vàrem tocar al KGB, el 89, però de seguida vàrem tenir prou públic per tocar al Zeleste, i a partir de 1990 amb el disc La Roda, ens en vàrem fer un fart", ha explicat el grup.

Tant va ser així que Sopa de Cabra hi va gravar el disc Ben Endins el 1991 i el Bona Nit Malparits el 2001, quan la sala ja s'anomenava Razzmatazz.

Ara, el grup tornarà el 21 d'octubre a la sala Razzmatazz. "Potser hi hem tocat més de 25 vegades, però ara fa 15 anys que no pugem a un dels escenaris més importants de la nostra trajectòria. I en tenim moltes ganes", han conclòs.

Després de començar l'any en un dels grans escenaris de Barcelona, el Gran Teatre del Liceu, Sopa de Cabra vol tancar la gira 30 anys, 3 ciutats en un altre gran escenari de la capital catalana.

"Sempre hem dit que ens esperona fer allò que no hem fet encara", han assenyalat els membres del grup, que tenia pendent actuar a l'Auditori.

Per això, el 13 de novembre tancaran la gira a l'equipament per agrair així el suport que els ha donat la ciutat i el seu públic al llarg de tots aquests anys.

A Madrid, la banda oferirà una concert a sala Joy Eslava el 27 d'octubre. "Som de la generació que va veure com Barcelona perdia la capitalitat musical de l'Estat i com un ajuntament encapçalat per un professor universitari, Enrique Tierno Galván, orquestrava una de les estratègies de màrqueting més institucionalitzades de la història: La Nueva Ola o La Movida, que es va emportar el talent al centre de l'Estat i va penetrar en el teixit de les festes majors, fins aquell moment ocupades bàsicament per les grans orquestres catalanes", han precisat els membres del grup.