Bellvitge provarà l'endoscòpia per operar de tiroide sense deixar cicatriu

08.06.2016 | 07:18

L'Hospital Universitari de Bellvitge serà el primer centre públic a Espanya a utilitzar l'endoscòpia a través de l'aixella per operar de tiroide sense deixar cicatriu al coll. En un comunicat, el centre barceloní ha detallat que les primeres intervencions s'efectuaran en el marc dels International Debates on Endocrine Surgery, que se celebraran entre demà i divendres, reunint a Barcelona experts de prestigi internacional, amb la realització de cirurgies en directe.
Mentre que la tècnica convencional fa una incisió al coll d'entre 2 i 5 centímetres, amb aquest procediment endoscòpic la incisió queda oculta als plecs de l'aixella. Podria indicar-se per a la intervenció de nòduls i tumors inferiors a 3 cm que només necessitin una resecció parcial de la tiroide (hemitiroidectomia). Fins ara, aquesta cirurgia s'ha desenvolupat principalment en alguns països asiàtics on una cicatriu al coll és viscuda com un gran estigma social. No obstant això, els experts consideren que també podria ser aplicable a països com Espanya, ja que presenta uns temps quirúrgics i una preservació anatòmica les estructures similars als de la tècnica clàssica.
Durant la trobada d'experts, també es debatrà sobre la introducció en la cirurgia de tiroide del verd d'indocianina, un colorant que permet al cirurgià visualitzar la vascularització de l'òrgan i actuar en conseqüència d'una manera molt ràpida.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema