El despatx d'arquitectes RCR d'Olot suma un nou premi a la seva llorejada carrera. La Gala de Premis A+Awards, celebrada a Nova York, ha distingit els olotins amb el premi en la categoria Cultural: Edificis Religiosos i Memorials per l'edifici del crematori de Hofheide, a Bèlgica, projectat conjuntament amb l'estudi belga Coussée & Goris Architecten.

Integren l'estudi RCR els arquitectes Rafael Aranda, Carme Pigem i Ramon Vilalta. Aranda s'ha mostrat satisfet per rebre un premi que té "un jurat important" i també és tot un reconeixement que la valoració arribi dels Estats Units, considerant la dificultat que suposa entrar al mercat anglosaxó.

Les millors obres i productes del món del disseny de l'any concorren a aquests premis, que decideix un jurat format per més de 300 persones d'institucions i del món de l'arquitectura, el disseny i la construcció d'arreu del món.

En aquesta quarta convocatòria, RCR d'Olot ha resultat finalista amb tres obres: l'espai públic Teatre La Lira de Ripoll, el Museu Soulages de Rodez i el Crematori de Hofheide que finalment ha resultat premiat. La gala es va celebrar el 12 de maig.

RCR Arquitectes són membres honorífics de la AIA American Institute of Architecture 2010. El despats olotí projecta traslladar als Estats Units almenys en part una exposició sobre la seva trajectòria que es va veure a Barcelona i a Madrid.