Primeres confirmacions de la programació musical del festival Temporada Alta. Els encarregats d'inaugurar aquest apartat seran els Manel, que actuaran a Girona l'1 d'octubre.

El festival també portarà a Girona el cantant i compositor americà Rufus Wainwright (14 d'octubre), que també actuarà l'endemà al Teatre-Auditori de Sant Cugat.

Wainwright, que el 16 i 17 de juny actua al Carnegie Hall de Nova York, farà a Girona un concert acústic en solitari per repassar els èxits de la seva carrera.

Les entrades es posaran a la venda aquest dijous a través del web del festival. Temporada Alta celebra els 25 anys i, a part d'aquests concerts, ja s'han anunciat els espectacles de Krystian Lupa, Guy Cassiers i Lluís Pasqual. La programació completa es donarà a conèixer a finals d'agost.

Manel presentaran a Girona el seu nou àlbum Jo competeixo, que han presentat recentment a Banyoles. El disc és el quart de la trajectòria de la banda formada per Guillem Gisbert, Roger Padilla, Martí Maymó i Arnau Vallvé.

A diferència dels tres anteriors, enregistrats en estricta intimitat, aquest quart disc significa la seva primera experiència amb un productor, el nord-americà Jake Aron.

Rufus Wainwright, per la seva part, presentarà alguns temes del seu últim àlbum, Sonnets, i altres obres recents. El cantant i compositor ha col·laborat amb artistes com Elton John, David Byrne, Mark Ronson, Joni Mitchell o Burt Becharach i ha tastat diversos gèneres, des de l'òpera als musicals de Brodway passant pel pop orquestral, el cabaret, el folk, el soul i el glam.

A més, la música del cantautor s'ha utilitzat en múltiples bandes sonores de cinema i televisió: Brokeback Mountain, I am Sam, Moulin Rouge, Shrek i Zoolander.