Un jutge de Barcelona ha citat a declarar com a investigats Jaume Roures i Josep Maria Benet, directius de la productora Ovideo, arran d'una querella de la Fiscalia que els acusa d'inflar les dades de taquilla de dues de les seves pel·lícules per aconseguir subvencions públiques.

Segons han informat fonts jurídiques, els dos productors estan citats a declarar el pròxim 17 de juny davant el titular del jutjat d'instrucció número 15 de Barcelona, acusats d'un delicte de frau en subvencions i un altre continuat de falsedat documental.

El jutge de Barcelona, ciutat en la qual Ovideo -filial de Mediapro- té la seva seu fiscal, ha admès a tràmit la querella de la Fiscalia per investigar si els productors es van posar d'acord per aconseguir un "benefici econòmic il·lícit" inflant suposadament les xifres de taquilla de les pel·lícules "Flores Negras" i "La vida empieza hoy" el 2011.

Per a això, sosté el fiscal en la seva querella, els processats van declarar davant els organismes o autoritats competents per concedir les subvencions "unes dades falses de recaptació bruta de taquilla", sabent que amb el nombre d'entrades real no arribaven als requisits per aconseguir ajudes públiques.

Concretament, assenyala la Fiscalia, Ovideo "va fingir o va aparentar un nivell de recaptació per un import molt superior al real", i així va aconseguir subvencions per valor de 652.697 euros de l'Institut de la Cinematografia i les Arts Visuals (ICAA), segons la querella de la Fiscalia.

La querella detalla que els investigats van declarar 213.000 euros de recaptació per la pel·lícula "Flores Negras", enfront dels 108.826 obtinguts realment, mentre que per "La vida empieza hoy" van fer constar 344.783 euros, quan la suma facturada en taquilles va ser de 300.652 euros.

En un comunicat, el grup Mediapro, administrat pels querellats, ha precisat que en el seu moment va tornar l'import de les subvencions públiques rebudes per les dues pel·lícules.

A més, ha anunciat que presentarà una querella per administració deslleial contra Toni Camín, conseller delegat de l'empresa Ovideo entre els anys 2007 i 2013, i que ha posat en marxa "tots els mecanismes per exigir-li responsabilitats" pels fets.

Mediapro, segons ressalta en el seu comunicat, va assumir la gestió de Ovideo el 2013 després d'adquirir el 100% del seu capital.