Un jutge de Barcelona ha citat a declarar com a investigats Jaume Roures i Josep Maria Benet, directius de la productora Ovideo, arran d'una querella de la Fiscalia que els acusa d'inflar les dades de taquilla de dues de les seves pel·lícules per aconseguir subvencions públiques.

Segons fonts jurídiques, els dos productors estan citats a declarar el pròxim 17 de juny davant el titular del jutjat d'instrucció número 15 de Barcelona, acusats d'un delicte de frau en subvencions i un altre continuat de falsedat documental.

El jutge de Barcelona, ciutat en la qual Ovideo -filial de Mediapro- té la seva seu fiscal, ha admès a tràmit la querella de la Fiscalia per investigar si els productors es van posar d'acord per aconseguir un "benefici econòmic il·lícit" inflant suposadament les xifres de taquilla de les pel·lícules Flores Negras i La vida empieza hoy el 2011.

Sosté el fiscal en la seva querella que els processats van declarar davant els organismes o autoritats competents per concedir les subvencions "unes dades falses de recaptació bruta de taquilla", sabent que amb el nombre d'entrades real no tindrien la subvenció.