Lluís Gavaldà, Joan Miquel Oliver, Cris Juanico, Gossos, The Say Sisters o Mazoni són alguns dels caps de cartell del 12è festival Emergent, el Festival d'Arts Escèniques del Gironès.

Del 30 de juny i fins al 9 de juliol, el certamen portarà 36 artistes de diferents disciplines a sis municipis del Gironès de menys de 5.000 habitants: Sarrià de Ter, Quart, Fornells de la Selva, Cervià de Ter, Vilablareix i Madremanya.

Un any més, el festival continua apostant pels artistes emergents i catalans i s'ha buscat una programació multidisciplinària amb preus populars.

L'entrada a qualsevol espectacle valdrà deu euros i serà gratuïta pels menors de 12 anys.

"Teatre, música, màgia, dansa, poesia, humor, clown o el circ són gèneres que es fusionen a la perfecció i converteixen la programació en un acte creatiu", va detallar ahir el director artístic, Pau Marquès.

La presentació del festival es va fer divendres a la seu del Consell Comarcal del Gironès de la mà del president de l'ens, Jaume Busquets, la consellera de Cultura, Maria Mercè Roca i del director artístic del certamen.

El festival busca apropar l'art a les poblacions petites. En aquest sentit, Marquès va destacar que han decidit combinar en una sola nit diverses disciplines per així obrir el ventall de possibilitats.

El festival arrencarà el 30 de juny a Sarrià de Ter amb la corda llisa de Toni Gutiérrez, el trapezzi de La fem fatal o la música de Joan Miquel Oliver, entre d'altres.

A Quart hi ha previst l'actuació de L'Hora del Joglar i la de Lluís Gavaldà.

Gossos, Cris Juanico i en Peyu actuaran el dissabte 2 de juliol a Cervià de Ter.

El dijous 7 de juliol serà el torn de la música de The Say Sisters i el humor de Sr Bohigas a Vilablareix i l'endemà, el 8 de juliol, el circ de15feet6 o la música de Mazoni seran presents a Fornells de la Selva.

L'últim dia d'Emergent serà el dissabte 9 de juliol a Madremanya amb actuacions com Pau Alabajos i Guillem Roca.

Si les entrades es compren anticipadament a cada ajuntament costaran set euros. També es pot adquirir, a la mateix taquilla, un abonament per tres o sis dies que costa 22 i 30 euros, respectivament. L'entrada és gratuïta pels espectadors menors de 12 anys.