S'inaugura l'exposició de l'origen de Carles Fontserè com a fotògraf

El Centre Cultural de Terrassa mostra la influència de Nova York sobre l'exiliat republicà

13.06.2016 | 07:25
Una discussió entre homes beguts.

L'exposició Carles Fontserè: photocitizen. Els projectes pendents dóna el tret de sortida al conjunt d'activitats que en els pròxims mesos serviran per commemorar el centenari del naixement de Carles Fontserè.
La mostra, que es pot veure al Centre Cultural de Terrassa fins al 17 de setembre, és una aproximació a la seva faceta de fotògraf i intenta entendre els seus inicis, les influències que té a Nova Yok a finals dels 50, on hi viu com a exiliat republicà, i com porta el gènere de la fotografia documental a Catalunya a través de les imatges de la metròpoli novaiorquesa i dels posteriors viatges a Paris, Roma, Londres i Mèxic.
"Ell no s'inventa res", explica la comissaria de la mostra, Núria F. Rius, que afegeix que Fontsarè buscava copiar "l'estil documental i l'aproximació antropològica" a les ciutats per apropar aquesta modernitat a una Barcelona de postguerra.
Cartellista, escenògraf, il·lustrador i pintor, Carles Fontserè va començar a dedicar-se a la fotografia pels volts de 1958 a Nova York, que era aleshores la capital mundial de la fotografia, especialment en el gènere documental.
L'exposició que fins a mitjan setembre es pot veure al Centre Cultural de Terrassa, està pensada com un recorregut per les ciutats on Fontserè hi va fer parada. La mostra de Terrassa podria acabar aterrant també a Nova York.

Exposició a Porqueres
D'altra banda, la biblioteca Carles Fontseré de Porqueres va inaugurar ahir també una exposició dedicada a l'artista. Aquesta mostra presenta 12 fotografies, 6 il·lustracions, 1 còmic, 1 pintura i objectes personals com la màquina d'escriure o la càmera fotogràfica.
Núria Batllem, directora de l'Arxiu Comarcal del Pla de l'Estany, ha explicat que amb aquestes dues exposicions arrenca un centenari del naixement de Fontseré que a partir del 21 de juliol portarà a Banyoles una mostra sobre les diferents disciplines que practicava.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema