El jove José Ramón Gándara ha decidit ficar-se en la pell del Quixot i la setmana vinent començarà un viatge amb bicicleta per les terres de la Manxa en el qual, abillat d'armadura i llança, intentarà reviure les aventures del Cavaller de la Trista Figura, escrites fa quatre-cents anys.

Aquest aventurer càntabre establert a Castelló ja va fer aquest viatge l'any passat, però el vol repetir no perquè aquest any es compleix la cambra centenària de la defunció de Miguel de Cervantes, sinó perquè li ve de gust i "ja està".

José Ramón va tenir la idea de reencarnar-se en el famós personatge mentre rellegia l'obra, durant una nit de treball com a guàrdia de seguretat en un psiquiàtric, i va prendre la decisió de dir al cap: "Els 1.400 euros que guanyo per a tu, no els vull". "Tres anys abans m'havia llegit El Quixot i vaig fer la mateixa ruta que el personatge, però vestit amb roba de carrer, normal i corrent". Ara explica que tota la indumentària pròpia d'un cavaller medieval que portarà en aquest viatge l'ha fet ell amb les seves mans.