El tenor català Josep Carreras va arribar ahir a Roma per oferir el proper 14 de juny el seu últim concert a la capital italiana, en el marc d'una gira que l'està portant per tot el món i després de la qual arribarà el temps de pensar en retirar-se.

Carreras pujarà a l'escenari del Parco de la Música de Roma per oferir una actuació inoblidable dins de la gira A Life in Music (Una vida per a la música), definida pel propi tenor barceloní com un "resum" de la seva vida. Ho farà 26 anys després de la històrica actuació amb "Els tres tenors", al costat de Plácido Domingo i Luciano Pavarotti, a l'escenari de Caracalla.

"Serà una gira bastant llarga, ho haig de reconèixer, però no hi ha una data límit, poden ser dos o tres anys. I després, lògicament, arribarà el moment en el qual, per desgràcia, també jo hauré de pensar a deixar pas als cantants joves", va agregar. Llavors, arribarà el moment de retirar-se i passar el relleu a talents com per exemple, va citar, el tenor líric lleuger peruà Juan Diego Flórez o el tenor francès Roberto Alagna.

De moment, però, es troba immers en aquesta gira de concerts que el portarà en els propers mesos a Geòrgia, Noruega, Àustria, Croàcia, Polònia, i a Cambrils el 4 d'agost.