El violinista d'origen libanès Ara Malikian, la 'cantaora' Alba Molina i els catalans Gossos, Astrio i Montefusco presentaran els seus nous treballs en el Mercat de Música Viva de Vic (MMVV), que s'inaugurarà el pròxim 14 de setembre amb l'actuació de Maika Makovski i el Quartet Brossa.

Segons aquest dilluns el director artístic del MMVV, Marc Llobet, la pròxima edició del Mercat tindrà "novetats importants", com el trasllat de tota l'activitat professional al recinte de l'Atlàntida, que arrencarà un dia abans que en edicions anteriors, i la reducció del preu dels concerts de pagament, que serà de tres euros.

Dins de la programació també cal destacar la presència de Kepa Junkera, que actuarà al costat de Los Hermanos Cubero, i de Joana Serrat, que encara no ha volgut donar detalls del nou projecte que presentarà a Vic (Osona).

Entre els concerts gratuïts, els organitzadors han subratllat els de Quimi Portet, Lax'n'Busto, La Raíz o Dubioza Kolektiv, que faran ballar el públic als escenaris del Sucre i la Plaça Major.

Llobet ha explicat que els nous preus dels concerts de l'Atlàntida, les carpes, la Jazz Cava i la Sala Pasternak, que han fixat en tres euros, busquen atreure més públic a les activitats per a professionals, "que no volem que siguin només per a professionals, sinó que puguin interessar el públic en general".

Les activitats professionals del Mercat de Música Viva de Vic arrencaran aquest any un dia abans, el dimecres 14 de setembre, i també finalitzaran un dia abans, el dissabte 17 de setembre al migdia.

La part més festiva del programa seguirà allargant-se fins al diumenge, com és habitual, amb els tradicionals concerts al Sucre i la Plaça Major les nits de divendres i dissabte.

També el Mercat incorpora aquest any un nou escenari a la Sala Pasternak i obrirà un escenari OFF a la Plaça dels Màrtirs, que acollirà la programació dels Cases de la Música, les semifinals del concurs Sona9, el VicSona i la celebració del 15 aniversari de l'ESMUC.

L'alcaldessa de Vic, Anna Erra, destaca el concert "Osona canta Osona, 40 anys de pop rock a Osona", que s'ha organitzat amb motiu de la capitalitat de Vic de la cultura catalana.

De la seva banda, el conseller de Cultura, Santi Vila, subratlla les dades de l'estudi sobre l'impacte econòmic de l'MMVV, que es va situar el 2014 en 3.381.177 euros, la millor xifra des de l'any 2010.

"Aquestes xifres demostren que el pitjor ja ha passat i que, a poc a poc, anirà arribant la regeneració pressupostària de les administracions en matèria de cultura", diu.

El diputat de la Diputació de Barcelona Juanjo Puigcorbé (ERC) destaca "la importància del moviment cultural" perquè "genera canvis" i perquè "un país que no dóna suport a la música és agònic".