El projecte educatiu del Papa rebutja la donació de l'Argentina

Francesc agraeix el suport del govern argentí però prefereix rebre diners de fons privats

13.06.2016 | 07:25
El papa Francesc empleant el llenguatge de signes al Vaticà.

La xarxa mundial Scholas Occurrentes, impulsada pel papa Francesc, va rebutjar un milió d'euros que per un decret el Govern argentí va decidir donar a la fundació, segons una carta divulgada ahir per mitjans locals argentins.
El diari La Nación va publicar una missiva dirigida en aquest sentit al cap de Ministres d'Argentina, Marcos Peña, datada el 9 de juny i signada pels directors mundials de Scholas Occurrentes, José María del Corral i Enrique Palmeyro.
"Hi ha els qui pretenen desvirtuar aquest gest institucional (la donació) realitzada en el marc de la llei 26985, amb l'objectiu de generar confusió i divisió entre els argentins" assenyalen.
En aquest sentit, "d'acord amb els comentaris telefònicament compartits", els remitents consideren convenient "suspendre l'aportació econòmica no reintegrable" de 16,6 milions de pesos (un milió d'euros) destinat a sufragar les despeses de personal, infraestructura i equipament de la seu central de l'organització a Argentina.
A més, assenyalen que procuraran obtenir "aquesta necessària aportació" econòmica "d'immediat" a través dels organismes multilaterals de crèdit i de l'ajuda de privats.
Scholas Occurrentes és una organització internacional de dret pontifici creada el 2013 per Francesc que promou una trobada en la diversitat i per la pau a través dels joves i l'educació.
Per mitjà d'un decret publicat en el Butlletí Oficial, l'Executiu del país natal del pontífex va oficialitzar el 31 de maig la donació, i va especificar que els representants legals de la fundació a l'Argentina havien sol·licitat l'assistència financera per "atendre el sosteniment de l'equip professional, infraestructura i equipament" d'una seu a Argentina.
"És una gran alegria poder donar suport al projecte Scholas Occurrentes per l'empremta que li ha donat el mateix Papa com a eina de difusió dels valors de la pau, la inclusió, el respecte per la diversitat i la trobada entre els joves de tot el món", va expressar el Govern de Maurico Macri en aprovar l'ajuda.
Malgrat el rebuig de la donació, els directors del projecte educatiu, Del Corral i Palmeyro, transmeten a la carta a Peña l'"alegria" del pontífex pel decret governamental en considerar "que atorga a Scholas reconeixement oficial, legalitat i estabilitat a Argentina".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema