El Sónar veu poc favorable la proximitat al calendari amb el Privamera Sound

Enric Palau demana espai entre els dos certàmens per no acabar competint per "l'espai al carrer i als mitjans"

14.06.2016 | 15:30
El codirector del Sónar, Enric Palau, davant del cartell del Sónar 2016.

Enric Palau, codirector del festival Sónar, que se celebra del 16 al 18 de juny a Barcelona, a penes dues setmanes després del Primavera Sound, creu que seria idoni per als interessos dels dos festivals i de la ciutat que ambdós esdeveniments musicals no estiguessin tan "enganxats" al calendari.

Palau explica que el Sónar no pot endarrerir-se un cap de setmana més el mes de juny perquè coincidiria amb les tradicionals celebracions de les revetlles de Sant Joan.

"Nosaltres sempre hem estat al mateix punt del calendari, el cap de setmana abans de Sant Joan, no podem anar més tard perquè no podem coincidir amb una festivitat popular com aquesta, socialment no s'entendria, no tindria sentit", assenyala el responsable del Sónar, una de les principals cites de música electrònica i avançada del panorama internacional i que aquesta setmana arriba a la seva edició número 23.

Palau apunta que el Primavera Sound ha modificat el seu calendari fins a escurçar la distància amb el Sónar a tan sols dos caps de setmana, ja que l'última edició d'aquest certamen va tancar les seves portes diumenge passat 5 de juny.

El Primavera Sound va congregar durant la seva celebració prop de 200.000 persones, mentre que les previsions del Sónar passen per mantenir els 120.000 assistents aconseguits l'any passat.

"Crec que seria desitjable espaiar una mica tot això; nosaltres no ens podem moure cap endavant, ells sí que s'han mogut, seria desitjable no estar tan enganxats perquè són dos grans esdeveniments, el Primavera està fent una feina molt bona i potent, i és interessant que Barcelona tingui dos esdeveniments com aquests que conviuen, però que ho farien millor una mica més separats", comenta Palau.

En aquest sentit, el codirector del Sónar considera que hi ha espai suficient per als dos certàmens, perquè el públic respongui "en qualitat i quantitat", però insisteix que "seria desitjable que tinguessin més espai de temps entre ells".

Segons el parer de Palau, si Primavera i Sónar se celebressin més distanciats en el temps, hi hauria una millora en la comunicació i el posicionament "perquè si no, al final acabes competint per l'espai al carrer, en els mitjans, en els missatges que s'envien al públic i en alguns moments poden coincidir", subratlla.

En qualsevol cas, remarca que la competència no se centra en l'àmbti artístic. "Sónar és un festival especialitzat, ens dediquem molt a uns continguts específics, amb l'electrònica i la tecnologia, no som un festival de grans caps de cartell, no estem en algunes lligues de festivals més majoritaris, no és tant aquesta qüestió", argumenta Palau.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema