Un lot de 56 fotografies procedents dels últims posats de Marilyn Monroe abans de morir es va subhastar per 120.000 euros, segons va informar ahir la galeria vienesa WestLicht.

Les 56 fotografies de gran format preses per Bert Stern i ?conegudes com The Last Sitting (L'última sessió, en anglès) van tenir un preu de sortida de 60.000 euros que va anar augmentant fins a assolir la xifra final de 120.000 euros que va oferir un col·leccionista privat en una subhasta que es va celebrar divendres passat.

La sessió fotogràfica va tenir lloc en un hotel de Los Angeles a finals de juny de l'any 1962, sis setmanes abans que morís l'actriu, i d'ella van sortir algunes de les imatges més recordades de Monroe.

En aquestes fotografies, la famosa actriu estatunidenca apareix retratada tant en blanc i negre com en color, personificant al mateix temps l'elegància amb un vestit negre com la sensualitat en posar nua darrere d'un vaporós mocador.

"Les històriques fotografies s'han convertit en un clàssic. Stern es va fer famós gràcies a elles perquè són algunes de les instantànies més cèlebres que existeixen de Marilyn Monroe", va assegurar Anna Zimm, una de les responsables de l'exhibició.

Sis setmanes després de la sessió, el 5 d'agost de 1962, va morir Monroe, als 36 anys, per una sobredosi de barbitúrics a la seva residència de Brentwood (Califòrnia, EUA).

Monroe va treballar amb molts fotògrafs, però cap va capturar fotografies tan properes, directes i espontànies com ho va fer Stern, assegura la galeria vienesa al seu catàleg.