Descobreixen que el cervell fa servir una "drecera" per advertir les situacions de risc

14.06.2016 | 15:30

Un equip internacional de científics ha descobert que, davant de situacions perilloses o que puguin suposar una amenaça per a la nostra vida, el cervell fa servir una "drecera" per enviar una alarma "ultraràpida" a l'amígdala, l'àrea encarregada de processar la por, entre d'altres emocions. La investigació, publicada ahir a Nature Neuroscience, ajudarà a entendre millor trastorns com l'ansietat o les fòbies, i altres malalties actualment difícils de tractar.
L'amígdala és una de les parts més profundes del cervell, que, des del punt de vista evolutiu, compta amb estructures subcorticals antigues, com, a més de l'amígdala, l'hipocamp, i altres posteriors com l'escorça, la part externa que cobreix els dos hemisferis. "El circuit que arriba a l'amígdala és com la calçada d'una ciutat romana.
Sobre ella han passat moltes altres civilitzacions però encara segueix en ús", va explicar ahir Bryan Strange, director del Laboratori de Neurociència Clínica del Centre de Tecnologia Biomèdica de la Universitat Politècnica de Madrid (CTB-UPM) i autor principal de l'estudi.
Aquesta part del cervell és l'encarregada de processar la por i la major part de les emocions de càrrega negativa com la ira. "Quan veiem imatges que interpretem com una amenaça, l'amígdala s'activa, una activitat que es pot mesurar amb ressonàncies funcionals i altres tècniques de neuroimatge", va afegir Strange.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema