El festival Claca de Llançà ha anunciat la seva primera actuació internacional, que anirà a càrrec de la companyia Les Bleus de travail. El solo del ballarí Quim Bigas, l'espectacle de clown de La Industrial Teatrera, el concert de The Pinker Tones o l'obra de teatre Ventura, són altres espectacles destacats de la quinzena de propostes programades en la cinquena edició del festival.

El Claca, que tindrà lloc del 8 al 10 de juliol, té com a característica una programació de música, teatre, circ i dansa adreçada a tota la família.

El festival programa enguany per primer cop una companyia internacional, amb l'actuació de la companyia francesa Les Blues de travail, que presenten el seu espectacle Viatge de noces, una comèdia animada per una parella atípica, un gos i un Fiat 500 capritxós.

De la programació també en destaca el solo de dansa del ballarí Quim Bigas que interpretarà Molar, un dels èxits del Sismògraf d'Olot de 2016, amb un espectacle sobre la felicitat i les imatges estereotipades que relacionem amb estats d'eufòria i de benestar.

De l'apartat teatral, cal remarcar la representació de l'obra teatral Ventura, premi al millor espectacle d'arts escèniques produït a les comarques gironines concedit per l'Associació Gironina de Teatre.

Amb direcció de Víctor Muñoz i interpretat per David Planas i Meritxell Yanes , l'obra reflexiona sobre la presa de decisions a partir de la història de dues dones.

L'espectacle és només per a 25 persones i és l'únic de pagament del festival (www.festivalclaca.cat).

L'espectacle de teatre gestual De pas, la vida en clau d'un clown, de la companyia La Industrial Teatrera, i l'obra de teatre i dansa Revolution, dels llançanencs I per què, no? , completen l'apartat teatral del festival.

El concert familiar de The Pinker Tone s és la proposta més destacada de la programació musical, que inclou també el concert familiar de Xavi Lozano, han informat els organitzadors.