Recuperen cèl·lules immunològiques corrompudes per atacar el càncer

14.06.2016 | 15:30

Científics a Suïssa han aconseguit recuperar cèl·lules del sistema immunològic "corrompudes" per tumors perquè tornin a ser eficaces en la lluita contra el càncer, segons revelen en un estudi publicat ahir per la revista Nature. La investigació desenvolupada per l'École Polytechnique Fédérale de Lausanne (EPFL), representa un avanç en el coneixement dels macròfags, unes cèl·lules del sistema immune que estan en els teixits i que són responsables, per exemple, de devorar possibles patògens. No obstant això, en pacients amb càncer, els macròfags són "segrestats" pel tumor, que els obliga a participar en el seu procés de creixement i de metàstasi i dificulta el tractament mèdic.
Els experts de l'EPFL, al costat de col·legues del Centre d'Innovació Roche de Basilea (Suïssa) i Munic (Alemanya), han identificat ara un "interruptor" molecular capaç de retornar als macròfags seves característiques originals en el sistema immunològic per atacar el càncer. A més de la quimioteràpia o radioteràpia, els investigadors sostenen que alguns dels tractaments podern millorar els seus resultats reforçant la resposta immunològica del pacient contra el tumor.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema