El Govern va acordar ahir, dimarts, la signatura d'un conveni, mitjançant el Departament de Cultura, amb la Diputació de Girona i l'Ajuntament de Girona amb l'objectiu de donar suport i d'enfortir l'activitat escènica del Festival Internacional de Teatre Temporada Alta 2016.

L'acord també inclou el compromís del manteniment de la seu del festival a la ciutat de Girona, amb la participació de municipis de l'entorn i del conjunt de les comarques de Girona.

Els termes del conveni aprovat pel Govern estableixen que el Departament de Cultura destinarà 700.000 euros a l'edició del Temporada Alta d'aquest 2016.

El Festival Temporada Alta, que va néixer de la iniciativa privada l'any 1992 de la mà de Bitó Produccions SL, és un festival de referència en arts escèniques al sud d'Europa.

El festival ha avançat ja per a la propera tardor les actuacions a Girona del cantant i compositor canadenc Rufus Wainwright (14 d'octubre), en un concert acústic en solitari, i Manel (1 d'octubre), que presentarà el seu nou disc, Jo competeixo. Pel que fa a teatre, el festival ha anunciat l'espectacle In memoriam. La quinta del biberó, del director Lluís Pasqual, que inaugurarà la 25a edició de Temporada Alta. Aquesta és una coproducció amb el Teatre Lliure.

A més, també en coproducció amb el Lliure, s'ha anunciat Davant la jubilació, una peça del director polonès Krystian Lupa, un dels autors que més èxits ha proporcionat al festival gironí. En aquest cas, i per primera vegada, Lupa dirigirà actors catalans. Les entrades per a Manel i Rufus Wainwright ja són a la venda.