Cultura destina 700.000 euros per "enfortir" el Temporada Alta de 2016

Un acord del Govern català amb la Diputació i l'Ajuntament de Girona inclou el compromís que el festival no abandonarà la ciutat de l'Onyar

16.06.2016 | 07:21

El Govern va acordar ahir, dimarts, la signatura d'un conveni, mitjançant el Departament de Cultura, amb la Diputació de Girona i l'Ajuntament de Girona amb l'objectiu de donar suport i d'enfortir l'activitat escènica del Festival Internacional de Teatre Temporada Alta 2016.

L'acord també inclou el compromís del manteniment de la seu del festival a la ciutat de Girona, amb la participació de municipis de l'entorn i del conjunt de les comarques de Girona.

Els termes del conveni aprovat pel Govern estableixen que el Departament de Cultura destinarà 700.000 euros a l'edició del Temporada Alta d'aquest 2016.

El Festival Temporada Alta, que va néixer de la iniciativa privada l'any 1992 de la mà de Bitó Produccions SL, és un festival de referència en arts escèniques al sud d'Europa.

El festival ha avançat ja per a la propera tardor les actuacions a Girona del cantant i compositor canadenc Rufus Wainwright (14 d'octubre), en un concert acústic en solitari, i Manel (1 d'octubre), que presentarà el seu nou disc, Jo competeixo. Pel que fa a teatre, el festival ha anunciat l'espectacle In memoriam. La quinta del biberó, del director Lluís Pasqual, que inaugurarà la 25a edició de Temporada Alta. Aquesta és una coproducció amb el Teatre Lliure.

A més, també en coproducció amb el Lliure, s'ha anunciat Davant la jubilació, una peça del director polonès Krystian Lupa, un dels autors que més èxits ha proporcionat al festival gironí. En aquest cas, i per primera vegada, Lupa dirigirà actors catalans. Les entrades per a Manel i Rufus Wainwright ja són a la venda.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cultura

Arrenca a la UdG el congrés de la nau de la catedral

Arrenca a la UdG el congrés de la nau de la catedral

El simposi internacional «Obra Congrua, 1416», que commemora el 600 aniversari de la...

El MoMA revela un dels secrets per netejar obres: la saliva

El MoMA revela un dels secrets per netejar obres: la saliva

La pols i la neteja és una de les obsessions dels gestors del museu de Manhattan que conserva...

La Nit de Santa Llúcia serà molt urbana a l´Hospitalet de Llobregat

La cultura urbana i la combinació de diferents disciplines artistes marcaran la 66a Nit de...

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema