La primera edició de l'Sky Film Festival espera atraure entre 10.000 i 15.000 espectadors a Empuriabrava del 24 al 26 de juny, interessats no només en les projeccions de les 35 pel·lícules a concurs, sinó també en les exhibicions de paracaigudisme i kite-surf, els concerts de música, les visites guiades als Aiguamolls de l'Empordà o, entre altres actes, les conferències d'experts com Tomàs Molina, Jordi Sargatal o Santi Corella.

L'Sky Film Festival té com a nucli les projeccions de les pel·lícules, que tindran lloc de nit a la platja d'Empuriabrava a partir de les 22 hores, on a més a més hi haurà actuacions musicals després de la sessió de cinema, a partir de les 24 hores. També hi haurà projeccions diürnes al Centre Emprèn.

El bloc de 35 pel·lícules a concurs inclou curtmetratges, documentals i llargmetratges de ficció. Hi ha en joc 3.000 euros a raó de 1.000 euros per a cadascuna de les següents tres seccions: Audiovisuals de Ficció i Audiovisuals de No Ficció, subdividida aquesta en Natura (premi Aiguamolls) i Esports d'aire i vol (premi Álvaro Bultó).

Cel, aire i vol

Hi haurà també sessions de cinema fora de competició per exhibir impactants films dedicats als esports i activitats del cel, l'aire i el vol.

Empuriabrava i la badia de Roses són un centre únic al món en activitats del cel, l'aire i el vol. "El festival vol contribuir a difondre i a consolidar aquest centre de referència", ha explicat Francesc Xavier Martí, responsable de comunicació del certamen.

Sota la direcció d'Anna Maria Martín i David Riera, ambdós de la productora audiovisual Multisignes Produccions, el festival encara no ha fet pública la programació de les pel·lícules a concurs.

S'ha anunciat que hi haurà una secció Off-Sky de no ficció dedicada a auditovisuals produïts per estudiants de Comunicació Audiovisual.

També s'han anunciat les rutes en trenet turístic fins als Aiguamolls de l'Empordà, la primera de les quals, el divendres 24 de juny, tindrà d'amfitrió qui va ser durant anys director del Parc Natural dels Aiguamolls, l'ornitòleg i naturalista Jordi Sargatal, després de molts anys de no fer aquesta activitat.

Des del primer dia hi haurà exhibicions de paracaigudisme, a les quals s'afegiran exhibicions de surf i vols en globus captiu, a més d'exhibicions de volada d'estels que, juntament amb les conferències dels experts, oferiran alternatives a les sessions de cinema.

Els concerts nocturns a la platja aniran a càrrec d'Aida & Hache i el DJ Brädach de Passarel·la (nit del 24) i Dirty Jobs (25).

Una fira a càrrec dels patrocinadors del festival completarà les activitats del mateix, que comptará també amb una àrea de restauració, sense oblidar la part més teòrica.

El dissabte 25 serà el torn del meteoròleg Tomàs Molina, que explicarà les peculiaritats meteorològiques i el microclima de la zona i per què acostuma a aixecar-se vent a la tarda.

L'endemà, la ponència anirà a càrrec de Jordi Sargatal i Santi Corella. El tema de Sargatal, com no pot ser d'altra manera, serà el món dels ocells, mentre que Santi Corella pot parlar de qualsevol tema sobre paracaigudisme, matèria en què està considerat un dels millors del món.