Girona comptarà amb un nou centre jueu al carrer de la Força

Està impulsat per la Fundació Jabad Lubavitch, amb seu a Barcelona, i a més d'activitats també hi haurà un rabí que farà celebracions

19.06.2016 | 07:37
El nou centre jueu se situarà a l´antic local de la Canonja Vella · Aniol Resclosa

Girona inaugurarà demà un nou centre jueu situat al carrer de la Força 29, al bell mig del Call. Ha estat impuslat per la Fundació Jabad Lubavitch i molt especialment pel seu cap, el rabí Libersohn. Hi haurà un rabí que tindrà cura de l'espai i l'objectiu és que, més endavant, pugui convertir-se en sinagoga, ja que actualment no n'hi ha cap a Girona. La inauguració es farà demà a les quatre de la tarda i comptarà amb la presència del gran rabí de Rússia Berel Pinchas Lazar. Durant la trobada se servirà un còctel kosher de benvinguda.

Segons ha explicat el responsable de Cultura de la Fundació Jabad Lubavitch, Sebastià Jané, el nou centre comptarà amb una biblioteca i s'hi faran diverses activitats, com exposicions, conferències, trobades o presentacions. La idea fonamental, tanmateix, és que doni servei a les famílies jueves de les comarques gironines, i per això hi haurà un rabí que realitzarà l'activitat religiosa quan sigui necessari. Jané assegura que l'objectiu no és competir amb el centre Bonastruc ça Porta, sinó actuar de forma coordinada.

"La comunitat jueva de Girona està molt escampada i l'objectiu és tornar-la a reunir en un punt determinat", assenyala Jané. I és que, segons recorda, la ciutat "té el barri jueu més ben conservat de tot Europa", tot i que encara no està prou reconegut a nivell internacional. Amb aquest centre volen tornar a situar Girona com "el centre cabalístic més important de tot el món occidental". Des de la Fundació reconeixen que és una idea "ambiciosa", però veuen que la ciutat té capacitats per aconseguir-ho. En aquests moments, tenen comptabilitzades tres famílies jueves vivint a la ciutat, però asseguren que n'hi ha moltes més a la demarcació i per això volen que el nou centre serveixi com a nexe d'unió entre elles.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema