carta setmanal

AMB ELS MALALTS A LOURDES

18.06.2016 | 07:18
AMB ELS MALALTS A LOURDES

en ocasió del pelegrinatge a Lourdes amb els malalts, organitzat per l'Hospitalitat des del dia 22 a 25, m'he preguntat novament: per què portem els malalts a Lourdes? No estan millor i més atesos a casa, a les residències, als centres sociosanitaris? Què els ofereix i què hi poden trobar, a Lourdes?
Vull intentar donar-hi respostes des de la meva percepció i experiència.
-A Lourdes, els malalts són els "senyors" després de Jesús i Maria. Viuen que ells són els primers, els principals, els protagonistes.
-A Lourdes es fan visibles moltes narracions de l'Evangeli, perquè Jesús, mitjançant l'Església, continua acollint, escoltant, ajudant, animant, perdonant i guarint. A Lourdes es pot viure intensament el sentit de l'Any Jubilar de la Misericòrdia.
-A Lourdes, els malalts, mitjançant les celebracions de l'Eucaristia, el sagrament del perdó, les processons, les pregàries... experimenten d'una manera especial que Jesucrits, que els estima i guareix, és amb ells, i que se senten -com mai- protegits i acaronats en els braços de Maria, la seva i nostra Mare.
-A Lourdes augmenta l'esperança i el desig de guarició de les malalties del cos, però també les que afecten l'esperit i repercuteixen en moltes actuacions. Lourdes esdevé font de serenor, de pau, de confiança, de conversió.
-A Lourdes, els malalts es troben amb un bon grup de persones, joves i adults, que sempre estan pendents de servir-los en el que calgui i amb tot l'afecte.
-A Lourdes, durant els dies de pelegrinatge, en les activitats programades i en les trobades personals es viu l'experiència d'una veritable fraternitat i comunió entre tots.
-A Lourdes, els nois i noies voluntaris (brancardiers i infermeres) fan experiència d'estar al costat de "malalts", i s'adonen que a la vida hi ha moltes situacions de sofriment, però que es poden afrontar amb fe, esperança, paciència, estimació i "fins i tot amb bon humor". El testimoni dels malalts és una experiència educativa de gran valor.
A Lourdes, molts som evangelitzats per l'actitud dels malalts[...]" (extret del Full Parroquial).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema