en ocasió del pelegrinatge a Lourdes amb els malalts, organitzat per l'Hospitalitat des del dia 22 a 25, m'he preguntat novament: per què portem els malalts a Lourdes? No estan millor i més atesos a casa, a les residències, als centres sociosanitaris? Què els ofereix i què hi poden trobar, a Lourdes?

Vull intentar donar-hi respostes des de la meva percepció i experiència.

-A Lourdes, els malalts són els "senyors" després de Jesús i Maria. Viuen que ells són els primers, els principals, els protagonistes.

-A Lourdes es fan visibles moltes narracions de l'Evangeli, perquè Jesús, mitjançant l'Església, continua acollint, escoltant, ajudant, animant, perdonant i guarint. A Lourdes es pot viure intensament el sentit de l'Any Jubilar de la Misericòrdia.

-A Lourdes, els malalts, mitjançant les celebracions de l'Eucaristia, el sagrament del perdó, les processons, les pregàries... experimenten d'una manera especial que Jesucrits, que els estima i guareix, és amb ells, i que se senten -com mai- protegits i acaronats en els braços de Maria, la seva i nostra Mare.

-A Lourdes augmenta l'esperança i el desig de guarició de les malalties del cos, però també les que afecten l'esperit i repercuteixen en moltes actuacions. Lourdes esdevé font de serenor, de pau, de confiança, de conversió.

-A Lourdes, els malalts es troben amb un bon grup de persones, joves i adults, que sempre estan pendents de servir-los en el que calgui i amb tot l'afecte.

-A Lourdes, durant els dies de pelegrinatge, en les activitats programades i en les trobades personals es viu l'experiència d'una veritable fraternitat i comunió entre tots.

-A Lourdes, els nois i noies voluntaris (brancardiers i infermeres) fan experiència d'estar al costat de "malalts", i s'adonen que a la vida hi ha moltes situacions de sofriment, però que es poden afrontar amb fe, esperança, paciència, estimació i "fins i tot amb bon humor". El testimoni dels malalts és una experiència educativa de gran valor.

A Lourdes, molts som evangelitzats per l'actitud dels malalts[...]" (extret del Full Parroquial).