St. Miquel de Fluvià celebra els 950 anys de la consagració de l'església

S'han organitzat xerrades, visites guiades, una exposició i altres activitats al llarg de tot el curs

18.06.2016 | 07:18
Punt de llibre commemoratiu.

L'església del conjunt monàstic de Sant Miquel de Fluvià, fundat per l'Abat Oliba, celebra enguany el 950è aniversari de la seva consagració. I per commemorar l'efemèride ha organitzat una sèrie d'actes que inclouen, entre altres, una conferència a càrrec de l'historiador Elvis Mallorquí que se celebrarà avui dissabte a les vuit del vespre. El títol de la xerrada serà El desconegut fons documental de Sant Miquel de Fluvià (segles XI-XIV) i tindrà lloc a la sala d'exposicions de l'Abadia.
El dissabte 23 de juliol, també a les vuit del vespre a la mateixa sala de l'Abadia, tindrà lloc una altra conferència: Monestir de Sant Miquel de Fluvià, una joia del romànic, a càrrec de Joaquim Tremoleda. El dissabte 6 d'agost, a les deu de la nit, se celebrarà la quarta Nit d'Estiu al Monestir, que consistirà en una vetllada musical. El diumenge 18 de setembre, l'església acollirà a les sis de la tarda la segona Trobada de Corals.
El plat fort de les celebracions, tanmateix, serà el diumenge 16 d'octubre. A les dotze del migdia es farà una missa solemne presidida pel bisbe, Francesc Pardo, i a la una del migdia es descobrirà una placa dedicada a l'Abat Oliba per tal de donar nom a la plaça del Claustre. Tot seguit s'inaugurarà la mostra documental i fotogràfica del conjunt romànic de Sant Miquel de Fluvià, comissariada per Jordi Mestre, a la sala d'exposicions de l'Abadia. La mostra estarà oberta a hores convigues fins al 31 de desembre.
A més a més, durant els propers mesos de juliol i agost s'oferiran visites guiades a aquest monestir, mentre que també hi haurà una exposició de dibuixos a càrrec dels alumnes de l'escola Vallgarriga. Finalment, també es projectarà l'audiovisual Claustres, elaborat per l'associació Amics de la Unesco de Girona.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema