Desenvolupen una cèl·lula solar inorgànica i no contaminant

El nou producte està
fabricat amb materials que abunden, un fet que la fa més barata i sostenible

21.06.2016 | 07:26

Investigadors de l'Institut de Ciències Fotòniques (ICFO) han desenvolupat una cèl·lula solar inorgànica, processada en una solució a baixa temperatura, no contaminant i fabricada amb materials que abunden, un fet que la fa més barata i sostenible. Actualment, les cèl·lules solars inorgàniques més utilitzades al mercat, les que apareixen sobre les teulades o als horts solars, estan fabricades amb silici, una producció que sol ser costosa i d'alt consum d'energia, a més que els mòduls produïts són voluminosos i de gran pes.
Com a alternativa al silici, existeixen cèl·lules ultrafines i més barates a l'hora de fabricar, però que es componen d'elements tòxics com el plom o el cadmi, o contenen elements escassos, com l'indi o el tel·luri. Els investigadors Maria Bernechea, Nicky Miller, Guillem Xercavins, David So i Alexandros Stavrinadis, dirigits pel professor Gerasimos Konstantatos, han trobat una solució al problema.
Segons l'estudi publicat ahir a la revista Nature Photonics, els investigadors han aconseguit fabricar una cèl·lula solar semitransparent, processada en solució i fabricada a baixes temperatures, basada en nanocristalls d'AgBiS2, un material compost per elements no tòxics i que són abundants a la terra.
A més de demostrar que absorbeixen bé la llum pancromàtica, aquests nanocristalls han estat dissenyats per actuar com un mitjà eficaç en el transport de càrregues per a cèl·lules solars processades en solució. Segons va explicar Maria Bernechea, "contenen nanocristalls de AgBiS2, un nou material basat en elements no tòxics que és capaç de sintetitzar-se a molt baixes temperatures (100ºC)".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema