Després d'aconseguir que la col·lecció de la Casa d'Alba fos la més vista de la seva història, el Meadows Museum de Dallas mostrarà aquesta tardor una de les col·leccions d'art modern espanyol més importants del món, la de l'Associació Col·lecció Art Contemporani (ACAC). Del total de les 97 obres datades entre 1915 i 1960 que formaran l'exposició, vuit d'elles procedeixen de la col·lecció del propi museu, amb peces de Miró, Picasso, Gris, Blanchard i Julio González. També s'hi exhibirà l'obra L'homme poisson, una important peça de l'etapa surrealista primerenca de l'empordanès Salvador Dalí, i un retrat de Maria Teresa del Castillo, pintat per Francisco Bayeu al segle XVIII.

"És l'exposició més important que s'ha fet fins ara d'art modern espanyol als Estats Units. Serà una oportunitat de gaudir d'artistes molt coneguts juntament amb altres que queden per conèixer-però que són molt importants", segons l'opinió de Mark Roglan, director del Meadows. Aquest museu, que va ser fundat per Algur H. Meadows amb la intenció que fos un "petit Museu del Prado a Texas", s'ha convertit en "una ambaixada de l'art espanyol en el cor dels Estats Units". Tota la vida del museu, les seves adquisicions, les seves activitats i els seus estudis "giren entorn de l'art espanyol", va assenyalar ahir el seu director.

Amb al voltant de 60.000 visitants anuals, el Meadows compta amb una col·lecció des de finals del XV fins a l'actualitat, tot i que el seu nucli es centra en l'Edat d'Or de la pintura espanyola, amb una pintura del Greco, tres olis de Velázquez, entre ells Sibila con tábula rasa, i cinc obres de Murillo, així com sis pintures de Goya, entre elles Corral de locos, a més de primeres edicions dels seus gravats.