Carles Duarte ha estat nomenat director general de la Institució Cultural del CIC, una Fundació Privada amb més de 60 anys d'història que gestiona diferents centres educatius i que ofereix formació a més de 6.200 alumnes a Catalunya.

Duarte, col·laborador de Diari de Girona i que actualment és president de la Fundació Carulla i del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts, i que amb anterioritat ha estat secretari general de la Presidència de la Generalitat de Catalunya i vicepresident de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, substitueix Frederic Raurell, que ha ocupat el càrrec els últims cinc anys. Llicenciat en filologia catalana per la Universitat de Barcelona, Carles Duarte és autor de diverses obres de poesia i de prosa. També ha estat articulista en diaris i revistes literàries i científiques, i el 2007 se li va concedir la Creu de Sant Jordi.

La Institució Cultural del CIC va ser fundada a Barcelona el 1950 per la pedagoga Maria Rosa Farré Escofet amb el nom de Centre d'Influència Catòlica Femenina, per introduir la dona en els corrents culturals i religiosos d'aquells anys i posar en marxa projectes relacionats amb la promoció cultural.