Clownia, el festival més sostenible de la música catalana, estrena demà la seva tercera edició combinant novament l'esperit crític i la concienciació social, sense renunciar a la música i la festa. La cita organitzada pel grup Txarango, es desenvoluparà novament a Sant Joan de les Abadesses i s'allargarà fins la matinada de dissabte.

El cartell d'aquesta edició fa un salt endavant amb la presència d'artistes de la talla de Tiken Jah Fakoly (Costa d'Ivori), La Raíz o Will and the People (Regne Unit). El públic també podrà gaudir dels concerts de grups destacats com Itaca Band o Animal juntament a apostes com els bascos Vendetta i els japonesos Tex & Sun Flower Seed, que actuaran al costat de grups consagrats com Brams, Tomeu Penya, Nyandú o Buhos, i d'altres d'emergents com Dr. Prats, Auxili, Falciots Ninja o Albercocks.

Construir i transformar

Seguint amb la filosofia que els Txarango busquen transmetre en la seva música, el seu festival no s'oblida dels temes socials ni de la necessitat de construir per transformar el món. Per aquest motiu, el Clownia tornar a oferir una oferta transversal que enguany destaca per comptar amb un tast del Festiclown, un festival únic en el panorama artístic internacional que se celebra a diferents continents al llarg de l'any i que conjuga circ, clown i rebel·lia a favor de la humanitat i la convivència. També participaran de l'esdeveniment l'actor i clown Pepe Viyuela, les classes de teatre per a les famílies de Guillem Albà i l'actuació de The Pengüins que faran ballar tothom, amb el Reggae per xics.

Aquesta edició també inaugura un Espai Consciència obert a tothom, en forma de fira situada davant del recinte del festival, amb la presència d'entitats i col·lectius que treballen des de molts àmbits diferents, per construir alternatives a les injustícies del món actual. Des de Stop Mare Mortum - organització que treballa per modificar les polítiques migratòries de la Unió?Europea, ajudant als refugiats- a la Xarxa de l'Economia Solidària.