El dissenyador David Delfín revela en una entrevista que, al mes d'abril, va ser operat de diversos tumors al cap, intervenció de la qual es troba recuperat, tot i que ha de continuar amb un procés mèdic per pal·liar els efectes de la malaltia.

En les declaracions que sortiran publicades al número de juliol de Vogue, el creador parla de la seva batalla contra la malaltia, que va començar amb diferents molèsties al mes de gener i que es va revelar en forma de tres tumors al cap, dos d'ells extirpats a l'abril. El tercer, "no es podia tocar per la zona en què està", comenta.

"Era important que jo estigués despert durant la intervenció per ajudar-los i dir-los si tot anava bé", diu Dofí, que ha de combinar ara sessions de radioteràpia i quimioteràpia i fer front a seqüeles com problemes en la parla i la memòria i la pèrdua de força en un braç i en una cama.

El dissenyador mostra de manera valenta les seqüeles de l'operació en il·lustrar el reportatge amb fotografies realitzades per la seva parella, Pablo Sáez, realitzades molt poc després de la intervenció i en les que s'aprecien les cicatrius de la mateixa.

"¿Por? De moment, no. Tinc una mena d'esperit de supervivència. No paro de pensar en tot el que vull fer", indica David Delfín.