El Doctor Music Festival, més conegut com La Vaca, tornarà al Pirineu de Lleida al juliol de 2019 en una única «edició especial», segons va informar ahir l'empresa promotora de concerts Doctor Music. El fundador i director general d'aquesta empresa, Neo Sala, va anunciar que ja ha començat a treballar en la preparació del festival, al mateix lloc on es va celebrar el Doctor Music Festival els anys 96, 97 i 98. La promotora va afegir que aquesta edició commemorativa partirà de l'esperit de les tres edicions originals «i les posarà al dia d'acord amb els temps actuals».

Segons les esmentades fonts, el projecte compta ja amb la complicitat dels quatre ajuntaments de Les Valls d'Àneu-Esterri, La Guingueta, València d'Àneu i Espot, així com del Consell Comarcal del Pallars Sobirà; i els organitzadors esperen aconseguir els pròxims mesos un acord amb els propietaris dels terrenys que asseguri la celebració de l'esdeveniment.

Les edicions del Doctor Music Festival dels anys 1996, 1997 i 1998 van ser tres festivals molt destacats, en què van actuar noms com David Bowie, Blur, Iggy Pop, Lou Reed, Rage Against the Machine, Bad Religion, NOFX, Patti Smith, Underworld, Suede, Sepultura o Massive Attack, entre molts altres. Tot i l'èxit absolut en les seves tres edicions, el festival es va deixar de celebrar. Segons es va explicar en aquell moment, una de les causes va ser econòmic, atès que el cost de la seva producció era massa elevat.

«Una experiència màgica»

Neo Sala va assenyalar en declaracions a l'ACN que el fet de voler organitzar novament el Doctor Music Festival, després de vint anys, respon a la voluntat de repetir «l'experiència màgica» viscuda a Escalarre. Sala va assegurar que en aquesta edició commemorativa prevista per a l'estiu del 2019 se seguirà apostant pel format de tres dies de concerts repartits en diversos escenaris així com activitats paral·leles, i amb una extensa zona d'acampada Pel que fa a la ubicació, el promotor musical assegura que fins el moment ha copsat una gran acceptació institucional a la zona.

«És molt gratificant, perquè quan en el 96 eren obstacles i pors, ara tot són facilitats i alegria», afirma Sala qui no va voler avançar possibles noms del cartell. Va dir, però, que la intenció és portar artistes i grups que van actuar en les edicions dels 90 i que segueixen sent «rellevants» així com noms de màxima actualitat, entre els quals figurarien estrelles de la música electrònica. Sala va recordar sobre aquest aspecte que el Doctor Music Festival també va ser pioner a reservar espai per a la música de ball i l'electrònica a finals dels 90, habilitant dues carpes per tal que punxessin discjòqueis que ara són estrelles més que consagrades del gènere com Carl Cox.

«La nostra feina és portar concerts i es basa a fer feliç al públic», va puntualitzar el fundador de Doctor Music.