La baronessa Carmen Thyssen ha presentat avui a l'espai que porta el seu nom al monestir de Sant Feliu de Guíxols la mostra 'La il·lusió del Far West', exposada anteriorment a Madrid i que, després d'aquesta estada a la Costa Brava, viatjarà a Màlaga.

La mostra, composta per més d'un centenar d'obres entre mapes d'època, pintures, escultures, gravats, aquarel·les i objectes antropològics, estarà en aquesta localitat del 25 de juny al 30 d'octubre.

La mostra és la que Carmen Thyssen, com succeeix cada estiu, exposa a Sant Feliu de Guíxols en la temporada estival, encara que tant ella com l'alcalde Carles Motas han anunciat que el projecte de comptar aquí amb una permanent es manté ferm i que l'execució d'obres està prevista per al 2018.

'La il·lusió del Far West', comissariada per Miguel Ángel Blanco, segueix els passos dels artistes que, al segle XIX, van viatjar als territoris de l'oest nord-americà per ensenyar els seus paisatges i representar les formes de vida dels indis.

L'exposició procedeix del Museu Thyssen-Bornemisza de Madrid, on es va poder veure del novembre del 2015 a febrer del 2016, encara que s'ha adaptat en aquest cas a l'espai Carmen Thyssen de Sant Feliu de Guíxols.

Entre els pintors que figuren, destaquen obres de Karl Bodmer, George Catlin, Henry Lewis, Albert Bierstadt, Charles Wimar o Frederick Remington.

"Aquest és el meu lloc preferit al món", ha recordat Carmen Thyssen des de Sant Feliu de Guíxols, qui s'ha declarat convençuda que 'La il·lusió del Far West' serà del grat d'adults i nens que la visitin.

La mostra s'estructura en forma de recorregut per diferents sales que recullen testimonis artístics de l'exploració del nou món i evoluciona per diferents espais que ofereixen una visió global del llunyà oest americà.

La naturalesa té cabuda també en l'exposició a través del paisatge reflectit pels pintors de l'Escola del Río Hudson, que es trasllada progressivament cap a d'altres latituds, en el que es coneixia com la recerca del nou Edèn.

Els indis són protagonistes a través de les obres, que exerceixen de testimoni de la seva cultura agonitzant a mesura que les tribus eren delmades.

El paisatgista Karl Bodmer és peça destacada també de la mostra, així com Frederic Remington, que amb les seves pintures i il·lustracions va contribuir a posar de moda les aventures de l'Oest.

Carmen Thyssen s'ha emocionat a l'esmentar la presència en l'exposició de Sant Feliu de Guíxols d'una cadira de qui va ser el seu marit, l'actor nord-americà mort Lex Barker, que va protagonitzar diferents pel·lícules del denominat 'Far West'.

L'exposició comptarà a més amb activitats paral·leles que van de visites familiars i guiades a concerts amb la col·laboració del Festival de Porta Ferrada, que s'organitza en aquesta localitat de la Costa Brava durant la temporada d'estiu.