L'estiu ja és aquí i això és sinònim de sol, poca roba, colors vius, lluminositat, vacances (cadascú les que pot), begudes fresques amb molt gel i llargues nits.

Són milers les cançons que ressalten les virtuts d'aquesta festiva època de l'any, però a continuació en seleccionem vuit amb la intenció d'ajudar a retardar el més possible l'arribada de la inevitable tardor... almenys en les nostres ments.

The Beach Boys

Els nois de la platja no poden faltar mai a l'hora de parlar de cançons estiuenques, però potser la més reconeixible i adequada sigui aquesta crida a surfejar les ones d'Estats Units, que nosaltres fem extensible a qualsevol oceà, mar, platja, llac o estany del món. El que importa és fer-ho amb gràcia

Undertones

L'estiu ha arribat i és moment de sortir, moment de descobrir què és la diversió. Això és el que canten aquests nordirlandesos, sens dubte imaginant un lloc més benèvol climatològicament que el seu país natal. Here comes the summer!

Bryan Adams

L'estiu de 1969 va ser molt especial per al rocker canadenc, que amb aquesta cançó homenatja a tots aquests estius carregats d'emocions quan arriben i de records en quan marxen. Encara que sembla ser que la cançó té evidents connotacions sexuals. Però ens val igual.

John Travolta i Olivia Newton-John

En realitat la parella està recordant el que han fet l'estiu anterior, però serveixi aquesta cançó de la llegendària pel·lícula 'Grease' com a il·lusionant declaració d'intencions sobre el que està per arribar en els propers mesos de canícula.

Aerosmith

Noies, nois, piscines, refrescos, palmeres, barrets, ulleres de sol, partits de voleibol, estels, tumbones i flirteigs. Això és l'estiu per a la veterana formació de Boston liderada per Steven Tyler i Joe Perry. Molt desencaminats no van.

Bruce Springsteen

Se'ns posa una mica murri en pla vell verd el bo de Bruce Springsteen en aquest 'Girls in their summer clothes', tema en el qual descriu l'ambient de relaxament i gaudi en el qual les noies es passegen amb poca roba durant les nits d'estiu

Eddie Cochran

Des dels seus inicis, el rock ha rebut amb alegria i xivarri la pujada de les temperatures. Com a prova, aquí tenim a Eddie Cochran, un dels pioners del gènere, contornejant malucs i bellugant el seu envejable tupè al ritme de 'Summertime Blues'.

Bob Marley

Si hi ha un gènere musical descaradament estiuenc, aquest és el reggae. Una vegada acceptat això, convé referir-se a Bob Marley com el mestre del gènere. És impossible escoltar aquesta cadència i no sentir-se gairebé físicament a la platja solitària preferida de cadascun.