Els incompetents agents de la T.I.A. Mortadelo i Filemón reben l'encàrrec d'atrapar un perillós cap de la màfia que s'ha escapolit de la presó a través d'un túnel excavat pels seus homes, dins de la seva nova aventura El capo s'escapa.

El nou àlbum de Francisco Ibáñez, que té reminiscències amb les successives fugides carceràries del narcotraficant mexicà conegut com «el Chapo» Guzmán, estarà en les llibreries a partir del proper 6 de juliol, en castellà i català.

En El capo s'escapa Mortadelo i Filemó reben l'encàrrec de buscar i detenir al perillós delinqüent Osvaldo Marijuánez, que ja s'ha escapat de diversos penals, com Alcalá Moco i el de Villacascote, tots dos d'alta seguretat.

Per intentar donar amb el capo, Mortadelo i Filemón hauran de viatjar, entre altres llocs, al continent africà, on els sortiran al pas tot tipus d'animals salvatges, la qual cosa no els farà abandonar la seva obstinació.

Francisco Ibáñez, un dels autors espanyols de còmic més prolífics i reconeguts, porta gairebé 60 anys dibuixant historietes de Mortadelo i Filemón des de la primera aparició el 20 de gener de 1958 en la revista Pulgarcito, de l'editorial Bruguera.

A més de Mortadelo i Filemón, Ibáñez és el creador d'altres populars personatges d'historieta, com La família Batibull, 13, Rue del Percebe, El botons Sacarino, Rompetechos i Pepe Gotera i Otilio.

Ibáñez, que des de l'any 1988 treballa per a Edicions B, va rebre el 1994 el Gran Premi del Saló Internacional del Còmic de Barcelona al conjunt de la seva obra, i el 2002 va rebre la Medalla d'Or al Mèrit en les Belles arts.

L'any passat Mortadelo i Filemón es van endinsar al món de la política en els dos últims àlbums, El Tresorer i Eleccions!, que han estat dos dels èxits més grans de la llarga carrera d'Ibáñez.