Dues cries de gasela dama mohor (Nang dama mhorr), una rara subespècie de gasela catalogada en perill crític d'extinció, han nascut al Zoo de Barcelona. Segons que ha informat el zoològic barceloní, amb el naixement d'aquestes dues cries ja són 6 els exemplars d'aquesta espècie nascuts a Barcelona en l'últim any i mig, el que ha permès enviar tres femelles al Zoo Quinta Santa Inácio de Portugal, i un mascle al Zoo Doué la Fontaine de França. La primera de les cries va néixer el 19 de febrer passat, i la segona el 24 de maig, i totes dues són femelles.

La mare de la segona de les cries va morir en el part i són els criadors els que s'ocupen de la petita, que viu amb el grup i és alimentada, de 4 a 5 vegades al dia, amb biberons de llet ovina en pols i llet fresca d'una cabra del Gabon del zoo.

Les gaseles mohor del Zoo formen part del Programa Europeu d'Espècies en Perill d'Extinció (EEP) de l'Associació Europa de Zoos i Aquaris (EAZA) i és una rara subespècie de gasela que viu en regions subdesèrtiques del sud del Marroc i del Sàhara Occidental.