Les Jornades Europees de Patrimoni, que enguany celebren la seva 25a edició, tindran lloc a Catalunya els dies 16, 17 i 18 de setembre de 2016.

Els municipis o entitats que desitgin participar-hi han de programar activitats vinculades al patrimoni cultural català, que poden ser de tipologia diversa, sempre i quan es compleixin els requisits establerts en les bases de la convocatòria. Segons va informar ahir en una nota el?Departament de Cultura de la?Generalitat de Catalunya, el lema suggerit per a l'edició d'enguany és «Patrimoni de tot@s», i posa en relleu la cooperació multilateral de tots els agents necessaris per difondre i conservar el patrimoni cultural; per fomentar la màxima visibilitat de la participació ciutadana, el voluntariat, els col·lectius minoritaris, els projectes exemplars de col·laboració i finançament publicoprivat, així com activitats en les quals les comunitats locals participin de la gestió i conservació del patrimoni.

Enguany se celebren els 25 anys de les Jornades Europees del Patrimoni, l'esdeveniment cultural participatiu més important d'Europa, creat pel Consell d'Europa el 1991. Per inscriure-s'hi cal que els municipis i entitats participants es posin en contacte amb una de les entitats organitzadores. El termini d'inscripcions finalitza el 31 de juliol.