jornada de responsabilitat en el trànsit

27.06.2016 | 06:35

el proper diumenge, dia 3 de juliol, l'Església ens proposa que visquem la Jornada de Responsabilitat en el Trànsit. Nosaltres ho viurem amb l'Eucaristia de les set de la tarda, a la parròquia de Sant Josep, i amb el reconaixement dels qui han participat en el concurs escolar sobre educació vial «Pere Jordà».
Darrerament hem quedat molt astorats per alguns accidents de trànsit amb víctimes mortals, provocats per conductors sense les condicions requerides. La responsabilitat en el trànsit -siguem conductors de qualsevol tipus de vehicle, siguem vianants- sovint és una assignatura pendent que per a nosaltres és una dimensió del nou manament: «L'amor a Déu i l'amor als altres».
A la nostra Diòcesi tenim la sort de comptar amb el treball de la Delegació Episcopal del Trànsit, que durant tot l'any vetlla per ajudar-nos a ser conscients de la nostra responsabilitat, reuneix i acompanya víctimes dels accidents, organitza cursos de formació per a universitaris i proposa per a les escoles un concurs per conscienciar els alumnes de la necessitat d'esdevenir responsables en aquesta assignatura per vetllar per la vida i evitar accidents.
Què es proposa en aquesta jornada?
-Reconèixer i afirmar que el nostre Déu és un Déu de vida i que no estima la mort. Precisament la seva oferta de salvació és la de vida per sempre i amb plenitud, superant el pas de la mort.
-Algunes vegades he sentit, en comentar alguns accidents, l'expressió «per què Déu ho permet?». Cal canviar la pregunta, perquè Déu no ho vol, ni ho permet. Som nosaltres que d'una manera inconscient o sense prudència provoquem els accidents. Déu vol el respecte i l'atenció a cada vida humana.
-La jornada ha de ser motiu per pregar. Cal demanar a Déu el do de la prudència per no posar en perill la pròpia vida i la d'altres.
-També cal demanar-li que vetlli per tots els responsables d'assegurar l'organització del trànsit, la seva seguretat i l'assistència -si s'escau- quan malauradament hi ha accidents.
-No hem d'obligar pregar per les víctimes [...]» (extret del Full Parroquial).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema